Wolff zag politieke strijd in F1 2022: 'Het was de normale gang van zaken' Formule 1
Formule 1

Wolff zag politieke strijd in F1 2022: 'Het was de normale gang van zaken'

Wolff zag politieke strijd in F1 2022: 'Het was de normale gang van zaken'

Toto Wolff merkte dat het in 2022 weer de normale gang van zaken was wat betreft politieke strijd in de Formule 1, zo laat de teambaas van Mercedes weten aan Autosport. Onderwerpen gedurende het afgelopen seizoen waren onder meer reglementswijzigingen en een budgetoverschrijding.

Volgens Wolff waren teams bezig met het beschermen van hun positie in de sport tijdens de verschillende discussies die werden gevoerd over, bijvoorbeeld, het tegengaan van porpoising en wat te doen met het budgetplafond. 'Het gaat erom je eigen structuur te beschermen. Ik denk dat we dat allemaal doen, proberen voorop te blijven of te beschermen, of op een bepaalde manier te begrijpen waar de politiek naartoe gaat.'

De Oostenrijkse topman keek niet op van de politieke spelletjes die gevoerd werden. Die horen er nu eenmaal bij, vindt Wolff. 'Ik vind het vrij normaal', legt de vijftigjarige uit. 'Ik denk niet dat er meer spelletjes of minder spelletjes waren. Iedereen leeft min of meer naar zijn eigen maatstaven. Wat dat betreft was het de normale gang van zaken, denk ik.'

Mercedes betrokken bij politieke strijd om porpoising

Mercedes was afgelopen seizoen vooral betrokken bij discussies over het aanpakken van porpoising, het stuiteren van de auto's. Het Duitse team was één van de renstallen die het meeste last hadden van het fenomeen. Na felle discussies kwam de Formule 1 uiteindelijk uit op reglementswijzigingen om het stuiteren de das om te doen. Dat gebeurde door middel van een technische richtlijn voorafgaand aan de GP van België. Voor volgend jaar worden ook nog eens de vloerranden verhoogd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws