Herta beantwoordt vraag over VeeKay: 'Wil me niet een woedend Nederland op de hals halen' IndyCar
IndyCar

Herta beantwoordt vraag over VeeKay: 'Wil me niet een woedend Nederland op de hals halen'

Herta beantwoordt vraag over VeeKay: 'Wil me niet een woedend Nederland op de hals halen'

Colton Herta was recent te gast bij de Marshall Pruett-podcast. Hierin praatte de talentvolle IndyCar-rijder over racen, maar werd hem ook gevraagd om enkele kijkersvragen te beantwoorden. Een inzending van een Nederlandse fan schopte het tot de podcast, maar wanneer Herta de vraag voorgelegd wordt, ontstaat er eigenlijk vooral verwarring.

Pruett pakt de tweet van de Nederlander, vermoedelijk Thijs de Bakker genaamd (door het zware Amerikaanse accent is het vooral een goede gok), erbij. Als je als fan een van de topcoureurs van de IndyCar een vraag kan stellen, dan is je eerste gedachte natuurlijk om het bruggetje naar Rinus van Kalmthout te maken. Zo dacht De Bakker er ook over. (Tip: het geluidsfragment vind je hier, actie vanaf 32.00)

'Laten we met deze (tweet, red.) afsluiten. Deze komt van Thijs de Bakker. Hij vraagt: Colton, wat is je boodschap aan Rinus VeeKay voor het komende seizoen?', zo legt de podcasthost de vraag voor aan de Amerikaan. Voordat Herta kan antwoorden zoekt hij zelf even naar context: 'Mis ik hier een soort rivaliteit, of wat is hier aan de hand?'

'Ik denk het niet', stelt Herta twijfelend en duidelijk verward over waarom Van Kalmthout een gespreksonderwerp vormt in de podcast. 'Het enige waar ik aan kan denken is dat hij op mij inreed op Gateway, maar dat is inmiddels twee jaar geleden. Ik weet niet waar deze fan op doelt.' Vermaakt vraagt de host van de podcast hem om alsnog een bericht mee te geven aan zijn IndyCar-collega.

Herta houdt Nederland te vriend

'Veel succes!', wenst Herta de Ed Carpenter Racing-rijder toe voor het 2022-seizoen. 'Ik wil me niet een woedend Nederland op de hals halen. Ik hou van dat land en wil daar graag nog heen zonder dat ik bekend sta als 'de vent van die opmerking'. Dus, ja. Ik wens hem veel succes. Ik hou van Nederland en hoop dat jullie van mij houden.'

Pruett speelt in op de willekeurige vraag over Van Kalmthout: 'Jij gaat sowieso een boeketje rozen aan Rinus geven op de grid bij de start van het seizoen in St. Petersburg (Florida, red.) zodat je goed op de kaart staat bij de Nederlanders. Als zij een hekel hebben aan je dan laten ze dat weten ook. Een geweldige strategische keuze; houd Rinus en de Nederlanders te vriend, dan kom je vast het land nog in.'

'Misschien dat hij nog baalt van het pak slaag dat ik hem gegeven heb in Daytona', grapt Herta vervolgens. Tijdens de 24uursrace in Florida Beach werd de Amerikaan eerste in de LMP2-klasse, terwijl Van Kalmthout voor Racing Team Nederland als tweede over de streep kwam in die klasse. 'Boem!', reageert de host vermaakt, om Herta vervolgens te bedanken voor zijn tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws