Update | Jos Verstappen: 'Toto is een wolf in schaapskleren' Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Jos Verstappen: 'Toto is een wolf in schaapskleren'

Update | Jos Verstappen: 'Toto is een wolf in schaapskleren'

Jos Verstappen sluit een mogelijke samenwerking met Mercedes-teambaas Toto Wolff uit. Hij heeft samen met manager Raymond Vermeulen en Max Verstappen wel eens gepraat met de Oostenrijker en zijn team, maar in 2021 is Wolff een andere man gebleken dan waar Jos mee dacht te praten. Volgens hem is de persoonlijke relatie met de Mercedes-topman dusdanig verslechterd dat een overstap naar het team uit Brackley er onder zijn bewind niet meer in zit.

Jos kijkt bij De Limburger terug op de carrière van Verstappen tot nu toe. De Limburger begon zijn tijd in de F1 bij Toro Rosso, om na iets meer dan een jaar de overstap naar het topteam, Red Bull Racing, te maken. Sindsdien is er veel veranderd. Zijn zoon is opgegroeid, ziet Jos: 'Hij heeft nu zijn eigen leven, woont zelfstandig en trekt vaker zijn eigen plan. Loslaten doet soms pijn, maar dat lijkt mij als vader zijnde logisch. Max is sowieso niet iemand die heel veel communiceert.'

'Soms denk ik wel eens: kom op, betrek me er meer bij, informeer me wat meer', geeft de voormalige Arrows-rijder toe. 'Aan de andere kant: het is ook zijn kracht. Ik kan dat misschien niet altijd fijn vinden, maar hij presteert wel.' Zo lang het met de vorm op de baan maar goed zit, weet Jos dat hij niet mag klagen. Daarom laat hij de 24-jarige lekker zijn ding doen. Af en toe sluit hij op het circuit nog aan om een race mee te maken.

Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Vanuit Red Bull was er in de beginjaren vooral de wens dat Jos vaak zijn hoofd liet zien in de garage. 'In het begin had Helmut Marko graag dat ik overal bij was om controle te houden', vervolgt Jos. 'Aan het einde van zijn eerste Red Bull-jaar merkte ik dat ik een stapje terug moest doen.' Zodoende is hij toen minder mee gaan reizen met de Red Bull-rijder.

Max en Jos Verstappen overleggen met Wolff en Mercedes

In de afgelopen jaren heeft het management van Verstappen, evenals de Nederlander zelf, wel eens gepraat met titelconcurrent Mercedes. In de huidige titelstrijd is echter gebleken dat de leider van het team, Wolff, niet de man is die de Verstappens hoopten dat hij was. 'Er zijn wel eens gesprekken geweest met Toto Wolff en ik dacht ook dat we een goede band met hem hadden, maar de ware Toto heeft zich de laatste tijd laten kennen. Er is geen klik meer.'

'Mercedes was natuurlijk jaren toonaangevend. Nu worden ze voor het eerst in het nauw gedreven en zie je een andere Toto. Jammer, maar zo leer je mensen kennen', concludeert hij. De kritiek op de Mercedes-teambaas komt niet uit de lucht vallen. Na de aanvaring op Silverstone gaven de Verstappens aan dat ze het respectloos vonden hoe Mercedes de overwinning vierde, nadat Lewis Hamilton zijn titelconcurrent het ziekenhuis in had gereden. Een potentiële samenwerking tussen Verstappen en Mercedes is dus definitief van de baan.

Update 14:35 (08/12) | Jos Verstappen: 'Toto is een wolf in schaapskleren'

De relatie tussen Jos Verstappen en Mercedes-teambaas Toto Wolff was al redelijk bekoeld, maar recente uitspraken van de Oostenrijker hebben Verstappen senior woest gemaakt. Max Verstappen zei over de boordradio ook al dat de Formule 1 niet meer hetzelfde is en daar sluit zijn vader zich bij aan. Voor de voormalig Formule 1-coureur lijkt de sport verpest. 'Ik heb geen vertrouwen meer in de Formule 1.'

De Limburger ziet dat zijn zoon verwikkeld is in een hevige strijd met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Desondanks moet de Red Bull Racing-coureur volgens zijn vader ook rekening houden met de rest van het team van Mercedes. 'Toto is als een wolf in schaapskleren', wordt Verstappen senior geciteerd door de Telegraaf. 'Mercedes schuift de schuld telkens op anderen en lijkt daarbij het favoriete kindje te zijn van de FIA. Niemand kan de regels meer volgen. Het is een schande', besluit de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws