Marko: 'Pérez in derde sector gemiddeld sneller dan Verstappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko: 'Pérez in derde sector gemiddeld sneller dan Verstappen'

Marko: 'Pérez in derde sector gemiddeld sneller dan Verstappen'

Volgens Helmut Marko was Sergio Pérez in de derde sector van het Bahrain International Circuit gemiddeld sneller dan teamgenoot Max Verstappen. Dat laat de Oostenrijker weten tegenover Motorsport-Total.com. Ook is de 77-jarige adviseur van het team enthousiast over de eerste race van de Mexicaan bij zijn nieuwe team, waarin hij blijkbaar net zo snel was als zijn teamgenoot.

Pérez maakte vorig weekend zijn debuut voor Red Bull tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hoewel hij tijdens de training snel leek, wist hij zich slechts op een elfde plek te kwalificeren. Nog voor de race überhaupt kon beginnen, viel zijn RB16B stil tijdens de opwarmronde. Daardoor moest de eenmalige racewinnaar vanuit de pitstraat starten, maar eindigde hij alsnog op een vijfde plaats in de race.

Pérez net zo snel als Verstappen

Dat de kwalificatie een achilleshiel zou kunnen zijn voor Pérez was al bekend bij Red Bull. Het doel was om binnen drie tienden te komen van Verstappen, maar dat lukte dus niet. Desondanks is er geen reden voor paniek bij Marko: 'Hij verloor constant het grootste deel van de tijd in bocht één, zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de wintertests.'

'Het punt is alleen dat hij in sector drie juist gemiddeld sneller was dan Verstappen', vervolgt Marko zijn verhaal over Pérez. 'Je moet alleen de hele ronde goed rijden en de tijd bij elkaar zien te krijgen. We zijn er wel van overtuigd dat hij ook tijdens de kwalificatie veel dichter bij Verstappen zou komen.'

Marko is hoe dan ook erg blij met hoe zijn nieuwe aanwinst het deed bij zijn debuutrace voor het Oostenrijkse team. Hij zei het volgende: 'De racesnelheid ligt op het niveau van Verstappen. Toen hij volgens onze gegevens ook écht snelle ronden neer ging zetten, reed hij gewoon dezelfde tijden als zijn teamgenoot', aldus een tevreden Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws