Mentale veerkracht Verstappen blaast Luyendyk en Doornbos omver: 'Niet normaal' Max Verstappen
Max Verstappen

Mentale veerkracht Verstappen blaast Luyendyk en Doornbos omver: 'Niet normaal'

Mentale veerkracht Verstappen blaast Luyendyk en Doornbos omver: 'Niet normaal'

Bij Formule 1 Café is men diep onder de indruk van de mentale veerkracht van Max Verstappen. IndyCar-legende Arie Luyendyk en Robert Doornbos zagen een bruggetje van de geestelijke problemen die Lando Norris recentelijk ervaren heeft naar de mentale gesteldheid van de Nederlander. Het valt ze op dat de jongeman die voor Red Bull Racing uitkomt eigenlijk niet klein te krijgen is, tenzij hij van het circuit gereden wordt.

'Dat is eigenlijk niet normaal. Als je erover nadenkt, iedereen is wel een beetje kwetsbaar', zo opent Luyendyk verwonderd bij het populaire Formule 1-praatprogramma. Dat Verstappen eigenlijk totaal niet kwetsbaar lijkt, is volgens de tweevoudig Indy500-winnaar dan ook onvoorstelbaar. 'Verstappen is eigenlijk alleen maar kwetsbaar als hij van de baan gereden wordt, dan is hij ook echt pissed off. Voor de rest zie je bijna geen emotie bij hem', weet Luyendyk.

Stamgast Doornbos kan zich vinden in de woorden van zijn voormalige mentor en voegt daaraan toe: 'Het (Norris en Verstappen, red.) zijn ook compleet verschillende karakters. Verstappen is ook extreem gegroeid als mens. Hij heeft een ontzettende volwassenheid ontwikkeld. In Monaco wint hij de race, en hij is er wel mee bezig, maar ook weer niet.' De voormalige Formule 1-rijder weet dat de focus bij de Limburger vol op het kampioenschap ligt.

'Hij denkt namelijk meteen weer aan het volgende weekend. Die focus is er op dat ene doel. Er is maar één ding dat telt, en dat is kampioen worden. Dat scheidt wel de toppers van de goede coureurs in de Formule 1', ziet Doornbos. Die instelling is dan ook de reden dat Verstappen in 2021 zijn titelstrijd tegen Lewis Hamilton tot aan het bittere eind door kan zetten.

Luyendyk: 'Verstappen geniet er ook van'

Niet alleen zijn mentale veerkracht is mooi om te zien, vindt Luyendyk, maar ook het feit dat Verstappen plezier blijft hebben in wat hij doet. 'Hij geniet er ook van', stelt de Nederlander overtuigend. 'Je ziet dat hij er naar uitkijkt om te kwalificeren in Zandvoort. Dat was voor hem het toppunt van perfectionisme en dat heeft hij met die kwalificatie ook voltooid.' Daar draait het bij Verstappen ook om, alles uit zichzelf en het materiaal halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws