Update II | Rosberg: 'Verstappen heeft geen tips nodig van mij' Max Verstappen
Max Verstappen

Update II | Rosberg: 'Verstappen heeft geen tips nodig van mij'

Update II | Rosberg: 'Verstappen heeft geen tips nodig van mij'

Nico Rosberg is aardig kritisch naar Max Verstappen na zijn performance in Portugal. De Red Bull Racing-coureur maakt volgens de kampioen van 2016 namelijk te veel fouten om regerend wereldkampioen Lewis Hamilton aan te kunnen. In de kwalificatie en in de race werd duidelijk dat de Nederlander volgens Rosberg niet optimaal presteert.

Als enige coureur die Hamilton in het hybride-tijdperk heeft kunnen verslaan, weet Rosberg als geen ander hoe lastig een titelstrijd met de Brit is. 'Lewis reed weer eens een geweldige race. Het is best wel een beetje grappig, want Verstappen begint nu pas te begrijpen hoe goed Hamilton werkelijk is', zegt de Duitser na afloop van de race bij Sky Sports.

Rosberg: 'Hij moet nu alles perfect gaan doen'

Het wereldkampioenschap in 2021 binnenslepen wordt voor Verstappen dan ook een lastige opgave. 'Hij moet nu alles perfect gaan doen, terwijl op dit moment Lewis al 2-1 voor staat', vervolgt Rosberg, die vindt dat de Nederlander te veel fouten maakt. 'Ik denk dat ze hier gisteren al hadden moeten winnen, puur omdat ze de snelste bolide van het veld hadden. De snelste tijd werd echter weer verwijderd door een fout van Verstappen.' De verwijderde tijd leidde onder andere tot grote frustratie van Helmut Marko.

Ook in de race maakte de Red Bull-coureur weer fouten, zo oordeelt Rosberg. 'Tijdens de Grand Prix gebeurde dat weer, toen hij de baanlimieten overschreed op jacht naar de snelste ronde', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen der Formule 1. 'Dat zijn teveel fouten.' Na de race op Portimao staat Hamilton acht punten voor Verstappen in het coureurskampioenschap.

Update 7.05u (03/05) | Verstappen reageert op kritiek Rosberg: 'Dit hoeft hij ook weer niet te zeggen'

Al snel na de kritiek van Nico Rosberg op Max Verstappen komt de Red Bull Racing-coureur met een antwoord op de wereldkampioen van 2016. Verstappen zou er volgens Rosberg nu pas achter komen hoe goed Lewis Hamilton écht is, maar die uitspraken zijn volgens de Nederlander onnodig.

'Ja, dit hoeft hij ook weer niet te zeggen, ik heb Nico niet nodig om te realiseren hoe goed hij (Hamilton, red.) is', is de reactie van Verstappen vanuit Portugal. In de FIA-persconferentie licht hij toe: 'Natuurlijk is hij ontzettend goed, anders win je niet zo veel kampioenschappen.'

Ook Hamilton sluit zich aan bij het antwoord van Verstappen. 'Ik denk dat niemand zich kan inbeelden hoe lastig het is voor ons nu, hoe ontzettend close we aan het racen zijn. De druk is immens maar we hebben ontzettend veel respect naar elkaar.'

Verstappen: 'Hebben het vertrouwen om keihard te racen tegen elkaar'

De eerdere uitspraken van Rosberg wekken het beeld op dat Verstappen meer fouten maakt door opbouwende spanning, maar daar is volgens de Limburger geen sprake van. Beide coureurs hebben, hoe hard het racen er ook aan toe gaat, een prima band.

'Het is best wel vet, eigenlijk. We kunnen als coureurs tot de absolute limiet gaan, we hebben het vertrouwen om keihard te racen tegen elkaar. Er is nooit een moment geweest dat we dachten te crashen en ik vertrouw er op dat Lewis ook altijd genoeg ruimte over laat, dat doe ik wederzijds ook.'

Update II 11.37u (08/05) | Rosberg: 'Verstappen heeft geen tips nodig van mij'

Nico Rosberg denkt niet dat hij tips hoeft te geven aan Max Verstappen over hoe hij het beste Lewis Hamilton kan verslaan in de titelstrijd. Dat vertelt de oud Formule 1-coureur in gesprek met De Telegraaf. Eerder liet de Duitser zich al uit over het gevecht tussen de Nederlander en de Engelsman. Toen zei Rosberg dat Verstappen nu pas begrijpt hoe goed Hamilton is.

Verstappen kon de uitspraken niet zo waarderen, maar wilde er ook niet teveel aandacht aan besteden. Nu heeft Rosberg gereageerd op Verstappen: 'Ik denk niet dat hij tips van mij nodig heeft, al kan ik inmiddels ook zeggen hoe het is om Hamilton te verslaan in Extreme E', grapt Rosberg. De wereldkampioen van 2016 versloeg met zijn eigen team de renstal van Hamilton in het eerste evenement van het nieuwe, elektrische off-road kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws