Verstappen lijkt eerste Le Mans-teamgenoot gevonden te hebben: 'Hij wil het alleen met mij nog eens doen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen lijkt eerste Le Mans-teamgenoot gevonden te hebben: 'Hij wil het alleen met mij nog eens doen'

Verstappen lijkt eerste Le Mans-teamgenoot gevonden te hebben: 'Hij wil het alleen met mij nog eens doen'

Max Verstappen is bij een interview tijdens de Honda Racing Thanks Day ingegaan op de mogelijkheid om voor de Triple Crown te gaan: het winnen van de Grand Prix van Monaco, de Indy 500, en de 24 uur van Le Mans. De Nederlander won de Grand Prix van Monaco al tweemaal, maar denkt dat het onwaarschijnlijk is dat hij ooit in actie komt tijdens de Indy 500. De plannen voor een deelname aan Le Mans zijn wel een stuk serieuzer.

De Triple Crown kwam ter sprake op het moment dat voormalig Formule 1-coureur Takuma Sato het circuit opreed met zijn winnende Indy 500-auto uit 2020. De Japanner won de race op Indianapolis zelfs twee keer. 'Ik vind het leuk om naar te kijken. Ik heb veel respect voor wat ze doen, maar ik denk niet dat ik eraan mee zal doen', zo houdt Verstappen de deur nog enigszins op een kier. De enige coureur die de Triple Crown ooit pakte was Graham Hill, al kwamen verschillende andere coureurs in de buurt.

De Nederlander maakt al snel duidelijk dat hij haast alles op twee en vier wielen wel volgt. 'Ik geniet ook van de Super GT (een Japans tourwagenkampioenschap, red.). Ik mocht er vorig jaar eentje uitproberen, dat was leuk. De Super Formula-auto's zijn ook heel leuk. Het is de snelste auto op de Formule 1 na', weet Verstappen te melden over het kampioenschap waar Liam Lawson dit seizoen in uitkwam, en waar in het verleden ook onder andere Pierre Gasly actief was.

Verstappen is al bezig met teamgenoten voor Le Mans

Dat Verstappen wel interesse heeft in een deelname aan de 24 uur van Le Mans is al langer bekend. 'Le Mans zou ik zeker graag doen. Ik ben er al geweest toen mijn vader op Le Mans racete, en de sfeer is geweldig daar. Je rijdt dan ook 's nachts en bij zonsopgang, dat vind ik heel gaaf', laat de Limburger optekenen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen alonso monaco
Max Verstappen en Fernando Alonso praten wel eens over een gezamenlijke deelname aan de 24 uur van Le Mans.

Daarvoor zal Verstappen wel twee teamgenoten moeten selecteren, en een voor de hand liggende optie is dan Fernando Alonso. De 42-jarige tweevoudig wereldkampioen Formule 1 pakte ook twee wereldtitels in het World Endurance Championship en won in 2018 en 2019 de vierentwintiguursrace al. 'Ik heb er al vaker met Fernando (Alonso, red.) over gesproken. Hij heeft gezegd dat hij het alleen nog eens wil doen als hij het met mij kan doen', verklaart Verstappen.

Verstappen zou Verstappen niet zijn als hij niet al met de details bezig zou zijn. 'Dat zou heel gaaf zijn, maar het punt is dat er bij Le Mans geen minimumgewicht is, en ik ben best een zware coureur. Ik moet dus lichte teamgenoten vinden om daarvoor te compenseren. Fernando is wel best licht, dus dat zou best goed zijn, maar we moeten nog iemand anders vinden', zegt de 26-jarige. Nico Hülkenberg, eveneens een voormalige Le Mans-winnaar, lijkt dus geen serieuze optie te zijn, aangezien de Duitser tot de grootste en zwaarste Formule 1-coureurs behoort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws