Verstappen mag als grootverdiener in 2024 op nog meer inkomsten rekenen, Hamilton het duurste per punt Formule 1
Formule 1

Verstappen mag als grootverdiener in 2024 op nog meer inkomsten rekenen, Hamilton het duurste per punt

Verstappen mag als grootverdiener in 2024 op nog meer inkomsten rekenen, Hamilton het duurste per punt

Zakentijdschrift Forbes heeft een lijst samengesteld met de geschatte salarissen van de Formule 1-coureurs, waarbij Max Verstappen verreweg het meeste geld ziet binnenstromen na een uiterst succesvol seizoen. Ook de andere wereldkampioenen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso, zullen 's nachts vast niet wakker liggen vanwege hun financiële situatie.

Volgens Forbes had Verstappen in 2023 een vast salaris van zo'n 45 miljoen dollar, wat neerkomt op ruim 41 miljoen euro. Daarnaast kreeg de Nederlander de nodige bonussen, vanwege zijn wereldtitel, de negentien overwinningen, 21 podiumplekken, en 575 verzamelde punten. Die bonus zou Verstappen nog eens 25 miljoen dollar oplopen, waardoor het totaal op 70 miljoen dollar uitkomt, omgerekend 64,3 miljoen euro. Daarmee behoort de Limburger tot de best betaalde sporters wereldwijd.

Het podium wordt volgemaakt door de andere twee wereldkampioenen, waarbij Hamilton geen bonus kreeg, maar wel ruimschoots meer geld op zijn bankrekening zag verschijnen dan Fernando Alonso. Van de overige coureurs verdient Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez het meeste geld, en dus bezet de top vier in het kampioenschap ook de top vier in dit financiële overzicht, dat in Tabel 1 te zien is. De nummers vijf tot en met acht in het kampioenschap staan in de inkomstentabel op diezelfde plekken, terwijl Pierre Gasly en Oscar Piastri de negende plek delen met ieder acht miljoen dollar aan inkomsten.

Verstappen mag als grootverdiener in 2024 op nog meer inkomsten rekenen, Hamilton het duurste per punt
Tabel 1. De salarissen van de coureurs volgens Forbes.

Hamilton is het duurste per punt

Als we de salarissen per punt bekijken is het contrast bij Mercedes het grootste. Hamilton krijgt met 23.504 dollar per punt veruit het meeste geld per behaald punt, terwijl George Russell van deze tien coureurs het slechtst gecompenseerd wordt. De jongere van beide Britten krijgt per punt nog geen kwart van wat Hamilton mocht ontvangen. Verstappen mag per punt ruim 12.000 dollar bijschrijven. Aangezien de Nederlander meer dan 26 punten gemiddeld per weekend pakte, levert dit hem meer dan drie ton per raceweekend op.

Verder valt te zien dat de status van wereldkampioen duidelijk zorgt voor een goede inkomstenbron, waarbij eenmalig Grand Prix-winnaar Gasly de vreemde eend in de bijt is, met ook ruim meer dan 10.000 dollar per punt. Piastri heeft als debutant al een goed salaris veilig weten te stellen, waarbij het mogelijk ook een rol speelde dat McLaren de Australiër onder de neus van Alpine weggraaide.

Verstappen gaat nog meer verdienen

Forbes wijst er daarnaast op dat Verstappen vanaf 2024 nog beduidend meer zal gaan verdienen. De 26-jarige tekende na zijn eerste wereldtitel in 2021 een contractverlenging van vijf jaar, die op 1 januari 2024 zal ingaan. Volgens Forbes werd Verstappen in 2023 dus nog betaald volgens de contractvoorwaarden uit de onderhandelingen in 2018. Het contract dat in 2024 ingaat, zal lopen tot het einde van het 2028-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws