Webber zag oude rivaliteit terugkeren: 'Dat had een gênante situatie kunnen opleveren' Formule 1
Formule 1

Webber zag oude rivaliteit terugkeren: 'Dat had een gênante situatie kunnen opleveren'

Webber zag oude rivaliteit terugkeren: 'Dat had een gênante situatie kunnen opleveren'

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber deelde jarenlang het circuit met coureurs als Fernando Alonso en Lewis Hamilton, en stond ook op de grid toen de twee kemphanen het vooral in 2007 regelmatig met elkaar aan de stok kregen. Dit jaar kwamen Alonso en Hamilton elkaar weer regelmatig tegen, en dat leverde in Abu Dhabi volgens Webber bijna een gevaarlijke situatie op.

Voor de race was Hamilton al verzekerd van de derde plek in het kampioenschap, terwijl Alonso nog voor de vierde plek streed. De Spanjaard kwam in de tweede helft van de race uit de pitstraat rijden en had Hamilton vlak achter zich zitten op dat moment. Alonso wilde zijn rivaal geen DRS geven, en ging dus voor bocht 5 in de remmen. 'Hij gaf me een brake test', meldde Hamilton. 'Ik kreeg ruim voor de remzone al een brake test.'

Webber geeft Hamilton gelijk

'Dit werd een beetje persoonlijk', oordeelde Webber dan ook als analist van Channel 4. Alonso en Hamilton streden in 2007 als McLaren-coureurs tegen elkaar om de titel, die uiteindelijk naar Ferrari-coureur Kimi Räikkönen ging, en hadden daarna jarenlang geen geweldige relatie. 'We weten dat deze twee een verleden hebben samen.'

'Richting de DRS-lijn speelden ze eigenlijk een spelletje. Fernando probeerde gebruik te maken van de DRS-lijn, omdat je daarna het lange rechte stuk met de DRS krijgt. Bij de onboardbeerden van Fernando, zie je dat hij in de spiegel keek. Hij keek lang in de spiegel, ging van het gas af, en ging zelfs van het circuit af. Dat had een gênante situatie kunnen opleveren, maar het was ook gewoon een beetje gevaarlijk', zo lijkt de oud-Red Bull Racing-coureur te vinden dat Alonso wat te ver ging.

Alonso bereikt zijn doel

Alonso lachte het voorval zelf achteraf weg en zei dat er niks aan de hand was. 'Lewis is natuurlijk heel slim, en hij kent de sport heel erg goed en heeft veel ervaring, al heb ik zelf meer ervaring', aldus de Spanjaard, die meer races in de Formule 1 reed dan wie dan ook. 'We deden hetzelfde in Canada in 2013. In beide gevallen won ik, dus dat is prima!' Alonso sloot de race uiteindelijk als zevende af, terwijl Hamilton achter Yuki Tsunoda als negende eindigde.

Voor Alonso was het nipt genoeg om als vierde in het kampioenschap te eindigen. De Aston Martin-coureur eindigde in het eerste seizoen voor zijn nieuwe werkgever acht keer op het podium, en verzamelde 200 punten. Ook Charles Leclerc pakte 200 punten, maar de Monegask eindigde achter Alonso in het kampioenschap omdat beide coureurs even vaak tweede waren geworden en Alonso meer derde plekken had. Alonso en Leclerc hadden één puntje meer dan Lando Norris, terwijl Carlos Sainz in de laatste race van de vierde naar de zevende plek in het kampioenschap kelderde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws