Norris kijkt niet te veel naar Verstappen: 'Twee andere jongens waar ik me zorgen om maak' Formule 1
Formule 1

Norris kijkt niet te veel naar Verstappen: 'Twee andere jongens waar ik me zorgen om maak'

Norris kijkt niet te veel naar Verstappen: 'Twee andere jongens waar ik me zorgen om maak'

Lando Norris hoopt een tweede overwinning aan zijn palmares toe te kunnen voegen, maar hij weet dat hij geduchte tegenstand zal hebben. George Russell en Lewis Hamilton staan op de eerste startrij, en Norris verwacht dat de Mercedes-rijders een goed tempo zullen hebben. De McLaren-coureur kijkt ook naar Max Verstappen, die achter hem start, maar Norris wil zich vooral richten op de overwinning.

Norris kende opnieuw een goede kwalificatie op het circuit van Silverstone. De coureur van McLaren had na zijn eerste run in Q3 al de derde tijd in handen, maar deze wist hij in zijn tweede ronde niet te verbeteren. De enkelvoudig racewinnaar besloot zijn ronde dan ook niet af te maken, aangezien hij al wist dat hij niet onder zijn eigen tijd zou duiken. Desondanks weet Norris dat een derde plek, gezien de snelheid in zijn McLaren-bolide, heel veel potentie biedt.

Desondanks is de jonge Britse coureur op zijn hoede voor de coureurs om hem heen. Norris denkt immers dat Mercedes een uitstekende raceauto zal hebben. 'Ik denk dat, zelfs als je naar vorig jaar kijkt, Mercedes waarschijnlijk een van de snelste was in de race', geeft de McLaren-rijder aan in de persconferentie. 'Dus ik verwacht dat ze opnieuw erg snel zullen zijn, vooral omdat ze hun voorbanden heel goed kunnen verzorgen. Ze hebben een hele goede voorkant en ik denk dat dat een goede redding voor hen zal zijn.'

Het is echter de vraag op welke banden de coureurs zullen rijden. Er is op de zondag immers ook regen voorspeld, maar Norris verwacht dat McLaren ook in die omstandigheden snel kan zijn. 'We zitten erbij. We zijn de afgelopen twee maanden erg snel geweest in de races. Het is waarschijnlijk een van onze sterke punten geweest. We verkiezen altijd racetempo boven kwalificatietempo. Hopelijk valt het zondag dan ook weer een beetje in ons voordeel.'

Norris wil niet te veel in spiegels kijken

Tijdens de race zal Norris niet alleen naar voren kijken, aangezien hij Verstappen in zijn spiegels zal hebben. De coureur van Red Bull start vanaf de vierde plek, waardoor een nieuwe clash tussen de twee rijders niet uitgesloten is. 'Ik weet zeker dat Max tijdens de race een rol van betekenis zal spelen, maar ik heb nog twee andere jongens waar ik me zorgen over moet maken, dus ik kijk niet alleen naar Red Bull.' Norris houdt zich dus opnieuw bezig met de overwinning.

Vorig seizoen was Verstappen wel te snel voor Norris, maar de verhoudingen zijn de afgelopen maanden veranderd. McLaren is op dit moment het meest consistente topteam, waardoor er vertrouwen is bij Norris. 'Ik denk dat onze strategie de afgelopen twee maanden erg goed is geweest, dus ik ben tevreden. Het team doet goed werk en daarom ben ik ervan overtuigd dat we een goede race kunnen hebben. We hebben een goed tempo nodig, want ik moet twee jongens inhalen als dat mogelijk is', aldus de jonge Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws