Stella strooit met complimenten: 'Er is één constante factor: Max Verstappen' Formule 1
Formule 1

Stella strooit met complimenten: 'Er is één constante factor: Max Verstappen'

Stella strooit met complimenten: 'Er is één constante factor: Max Verstappen'

McLaren-teambaas Andrea Stella strooit deze weekend met complimenten voor Max Verstappen. Eerder liet hij al weten dat hij de consistentie van de Nederlander bewondert, en dat herhaalt hij na de kwalificatie in Oostenrijk. Verstappen zette zijn coureurs op vier tienden en liet hen ook achter zich tijdens de sprintrace. McLaren twijfelt over haar kansen voor de zege.

Verstappen maakte op zaterdag veel indruk op het thuiscircuit van Red Bull Racing. De drievoudig wereldkampioen zette vroeg in de middag de zege van de sprintrace op zijn naam na een kort gevecht met Lando Norris en Oscar Piastri. Het was al vlot duidelijk dat de heren van de Britse renstal zijn pace niet konden bijbenen. In de kwalificatie ging het net zo. Verstappen reed op gebruikte banden in Q1, zodat hij vier sets nieuwe banden over had voor Q2 en Q3. Met nieuw rubber zette hij de concurrentie op zeker vier tienden.

'Het is een feit dat de vier topteams vrij dicht bij elkaar zitten, maar dat het afhangt van de omstandigheden en de lay-out van de baan wie er een voordeel heeft ten opzichte van de rest', begint Stella in gesprek met De Telegraaf. 'Er is wel één constante factor, en ik denk dat je wel kan raden wie dat is: Max Verstappen. Hij doet het altijd uitstekend. Complimenten voor hem en Red Bull dat ze de capaciteit hebben om er altijd te staan en op de momenten waarop het moet.'

Stella vastberaden: 'Aan ons de taak om progressie te boeken'

McLaren heeft sinds de Grand Prix van Miami bewezen dat ze een sterke tegenstander kunnen zijn en Red Bull op sommige momenten kunnen verslaan. De Oostenrijkse renstal lijkt op de Red Bull Ring echter een maatje te groot te zijn. 'We starten het weekend altijd met veel hoop, maar eenmaal in een sessie kan Max dat optimisme op zijn manier flink de grond inboren', zegt Stella. 'Aan ons de taak om progressie te blijven boeken, zodat we het onszelf makkelijker kunnen maken en zodat we er op dit soort dagen dichter bij kunnen zitten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws