Verstappen nog altijd geen fan van sprintweekenden: 'Maar wel logischer zo' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nog altijd geen fan van sprintweekenden: 'Maar wel logischer zo'

Verstappen nog altijd geen fan van sprintweekenden: 'Maar wel logischer zo'

Max Verstappen is iets positiever gestemd over het nieuwe sprintformat dat twee weken geleden werd goedgekeurd door de Formula 1 Commission, maar de 26-jarige coureur van Red Bull Racing, die vorig seizoen meer dan eens kritiek uitte op het format, stelt nog altijd niet echt warm te lopen voor een sprintweekend. Het is volgens de drievoudig wereldkampioen echter wel een kleine stap in de goede richting.

In de vorige opzet werd de kwalificatie voor de hoofdrace op vrijdag verreden, terwijl de zaterdag met de Sprint Shootout en de sprintrace volledig in het teken van de Sprint stond. In het nieuwe format wordt de kwalificatie voor de hoofdrace weer naar de zaterdagmiddag verplaatst, terwijl de Sprint Shoutout op vrijdag verreden wordt. De sprintrace verhuist in de nieuwe opzet naar de zaterdagochtend. Ook zijn de parc ferme-regels versoepeld en hebben de teams meer vrijheid om afstelling van de bolide gedurende het weekend aan te passen.

Nieuw format stap vooruit

Verstappen liet zich in 2023 meermaals kritisch uit over het sprintformat en de coureur van Red Bull is blij dat de nieuwe opzet in het begin van februari werd goedgekeurd. 'Ik denk dat het wat logischer is zo', wordt de drievoudig wereldkampioen geciteerd door Sports Illustrated. 'Soms kom je vast te zitten en weet je dat je weekend verpest is, omdat je niets meer kan veranderen. Dit zal absoluut een beetje helpen', zegt Verstappen.

Hoewel hij de wijziging aan het format een stap in de goede richting vindt, is Verstappen nog altijd geen liefhebber van de sprintraces. 'Persoonlijk word ik niet enthousiaster van het winnen van een sprintrace of van het vechten in dit soort races', is de 26-jarige Limburger duidelijk. 'Maar het is zo in ieder geval wel wat logischer zou ik zeggen', sluit de regerend wereldkampioen met een positieve noot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws