Verstappen overwegend tevreden na VT2: 'Over één ronde gaat het spannend worden' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen overwegend tevreden na VT2: 'Over één ronde gaat het spannend worden'

Verstappen overwegend tevreden na VT2: 'Over één ronde gaat het spannend worden'

Max Verstappen heeft van zich laten horen na de eerste twee trainingssessies in Qatar. Tijdens de eerste vrije training klokte de Nederlander de snelste tijd, terwijl hij in VT2 de op twee na snelste was. In de middagsessie moest hij Valtteri Bottas en Pierre Gasly voor zich dulden. Toch is hij niet ontevreden, laat hij weten tegenover Sky Sports F1.

'Het was de eerste keer dat we 's avonds reden dus het was belangrijk om te checken hoe de auto reageerde', laat Verstappen weten in een eerste reactie vanuit Qatar. 'Ik voelde een duidelijk verschil tussen de mediumband en de softband hier, de softband voelde niet top aan. Daar gaan we nog naar kijken', voegt hij daaraan toe. Op de zachtste bandenset kwam hij niet in de buurt van zijn Finse concurrent van Mercedes.

Wel spreekt Verstappen lovend over het circuit waarop gereden wordt. Losail International Circuit is een nieuwkomer op de F1-kalender, wat dus ook betekent dat de teams geen data hebben om gedurende het weekend op te handelen. Verstappen: 'Het is erg leuk om hier te rijden.' Zal dat tijdens de race ook zo zijn? Verstappen twijfelt: 'Met deze auto's is het lastig om te volgen.'

'Over één ronde gaat het spannend worden. Het is nog te vroeg om het te hebben over poleposition en een overwinning. Laten we morgen kijken, er zijn veel variabelen hier die nieuw zijn', stelt hij. Hij durft dus nog geen uitspraak te doen over hoe hij er dit weekend voor staat. Al met al heeft hij geen slechte eerste twee sessies gekend, al flapperde zijn achtervleugel halverwege de tweede sessie wel meer dan hij zou willen.

Stewards heropenen zaak Verstappen niet

Ook werd op de vrijdag in Doha duidelijk dat de stewards die in Brazilië Verstappen niet straften de zaak gesloten laten. Mercedes kwam met nieuwe beelden die wel nieuw en relevant geacht werden, maar niet significant. Zodoende zal Verstappen geen gridstraf krijgen naar aanleiding van de agressieve verdedigende actie op Interlagos. 'Mooi, maar ook verwacht', reageert de Limburger er kort maar krachtig op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws