Pérez zat binnen drie seconden van Verstappen: 'Toen kwam de safetycar' Formule 1
Formule 1

Pérez zat binnen drie seconden van Verstappen: 'Toen kwam de safetycar'

Pérez zat binnen drie seconden van Verstappen: 'Toen kwam de safetycar'

Sergio Pérez maakte voor de tweede keer het één-tweetje van Red Bull Racing compleet en zat na de start van de race binnen drie seconden van teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan ontving na zijn eerste pitstop echter een vijfsecondenstraf omdat hij te vroeg wegreed en bijna botste met Fernando Alonso. Pérez steekt zijn hand in eigen boezem voor de straf.

Pérez mocht de Grand Prix van Saoedi-Arabië als derde aanvangen en wist vlot op te klimmen naar P2. Nadat hij Charles Leclerc inhaalde parkeerde Lance Stroll zijn Aston Martin in de muur in bocht 22, waardoor de safetycar de baan op kwam. Red Bull besloot beide coureurs naar binnen te halen. De Oostenrijkse renstal was niet de enige die dat besloot, daardoor werd het druk in de pitstraat. Pérez botste bijna met Fernando Alonso, en dus kreeg hij een vijfsecondenstraf. 'Ik had een geweldige start. Helaas kon ik niet voor Charles blijven omdat hij daar zat en natuurlijk gaf ik hem de ruimte in bocht 2 en was het toen zijn bocht in bocht 4', trapt Pérez af over de openingsfase van zijn race in Jeddah.

'Dus dat was een mooie start, opnieuw een goede start. En vanaf dat moment kon ik Charles passeren, toen zag de race er goed uit. Ik was binnen drie seconden van Max, en ik denk dat de degradatie in die stint op de mediums er behoorlijk goed uitzag', vervolgt de Mexicaan. 'Maar helaas werden we dan gehinderd door zo'n vroege safetycar, en dat betekende dat praktisch iedereen gewoon binnenkwam. En toen ik naar buiten ging, was het eigenlijk mijn fout, want ik kreeg van het team te horen dat ik nog niet mocht gaan. Ik keek naar rechts en er was niemand, maar achteraf was de straf terecht.' De 34-jarige steekt de hand in eigen boezem voor die straf. De uitkomst veranderde echter niet, hij had een voorsprong van twaalf seconden op Leclerc.

Tekst gaat verder onder de foto.

Pérez zat binnen drie seconden van Verstappen: 'Toen kwam de safetycar'
Twee keer P2 in de openingsraces voor Pérez. (Foto: Pirelli)

Pérez merkt verbetering ten opzichte van Bahrein

De Mexicaan hoefde de rest van zijn race niet echt in zijn spiegels te kijken. Al vlot was het duidelijk dat zijn voorsprong op Leclerc groot genoeg was om niet te lijden onder de straf die hij kreeg. Hij kon zich daardoor richten op het gevoel in de auto. 'De race was vandaag behoorlijk sterk omdat we in staat waren om vooruitgang te boeken van vrijdagmiddag tot de race', legt de coureur uit Guadalajara uit. 'De kwalificatie was echter wel een stap terug. En dat moeten we nog begrijpen, waarom we langzamer waren dan in VT2 terwijl we veel dingen hebben veranderd', benadrukt Pérez.

'Dus het is iets wat we moeten begrijpen en ervoor moeten zorgen dat we in staat zijn om progressie te blijven boeken.' De Mexicaan lijkt in ieder geval zelfvertrouwen te hebben gekregen na twee keer op P2 te eindigen en wil richting de drievoudig wereldkampioen werken. Na afloop van de Grand Prix op het stratencircuit verkondigde hij dat hij nog steeds in de titel gelooft. Red Bull-topadviseur Helmut Marko was echter kraakhelder, de titel willen ze veiligstellen voor Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws