Verstappen verwacht zwaar gevecht in de race: 'Dat meen ik echt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verwacht zwaar gevecht in de race: 'Dat meen ik echt'

Verstappen verwacht zwaar gevecht in de race: 'Dat meen ik echt'

Velen hadden niet verwacht dat Max Verstappen de poleposition zou pakken voor de Grand Prix van Australië, inclusief de Nederlander zelf. Voor de 26-jarige coureur van Red Bull Racing-coureur was het een hele fijne verrassing, waarmee de drievoudig wereldkampioen naar eigen zeggen zelfs zichzelf heeft verbaasd.

Na een rommelige vrijdag, waarin Verstappen veel tijd verloor wegens schade aan zijn vloer, ging het zaterdagochtend tijdens de derde vrije training al een stuk beter. De 26-jarige coureur van Red Bull was weliswaar niet de snelste, maar het verschil naar snelste man Charles Leclerc was met slechts 0,020 seconden te verwaarlozen.

Voor de camera van F1TV erkent Verstappen dat het tot dusver geen makkelijk weekend is geweest en dat hij eigenlijk nooit echt geloofde dat de poleposition er zaterdag in zou zitten. Daarvoor leek Ferrari een maatje te groot te zijn. Niets was echter minder waar. 'Ja, ik ben ongelooflijk blij. Zoals je al zei, het is dit weekend best moeilijk om de juiste balans te vinden. Zelfs in Q2 had ik niet verwacht dat ik mee zou kunnen strijden om de poleposition', onthult de regerend wereldkampioen, die erg blij was met zijn optreden in Q3. 'Ik heb waarschijnlijk zelfs mezelf hiermee een beetje verrast.'

'Het wordt een lastige race, dat meen ik nu echt'

Desgevraagd blikt Verstappen vervolgens nog wat gedetailleerder terug op zijn optreden in Q3. 'Ja, we bleven steeds wat kleine dingen verbeteren en in Q3 neem je natuurlijk ook wat meer risico', verklaart hij het enorme contrast tussen enerzijds Q1 en Q2 en anderzijds Q3. 'Ik had ook zoiets van: ik ga er gewoon voor en ik zie wel waar we eindigen. Natuurlijk had ik ook de gegevens van Q1 en Q2 en wist ik waar ik nog marge had. Gelukkig pakte het goed uit', aldus de Nederlander, die een moeilijke race verwacht.

'De race wordt echt zwaar', zegt Verstappen, die zichzelf betrapt op een kleine glimlach en vervolgens meteen in de verdediging schiet. 'Dat meen ik nu echt. De laatste races hadden we denk ik wel de bovenhand, maar ik denk dat zij morgen erg sterk zijn', doelt Verstappen op de coureurs van Ferrari.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws