Verstappen viel uit met benzineproblemen: 'Dit zijn hele dure punten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen viel uit met benzineproblemen: 'Dit zijn hele dure punten'

Verstappen viel uit met benzineproblemen: 'Dit zijn hele dure punten'

Max Verstappen is niet blij met zijn uitvalbeurt tijdens de slotfase van de Grand Prix van Bahrein. De coureur van Red Bull Racing lag de hele race tweede, maar moest opgeven met een probleem gerelateerd aan de benzinepomp van zijn RB18. Tegenover Viaplay geeft Verstappen tekst en uitleg over zijn race.

'Het was sowieso een moeilijke wedstrijd', opent de regerend wereldkampioen zijn verhaal na afloop. 'Het was lastig om de bandenslijtage te regelen en de balans was een beetje uit de auto. Corrigeren hielp ook niet, want dan ging de balans weer naar de voorkant. Het was gewoon heel moeilijk. De remmen werden ook te warm en dan moet je weer liften. De strategie was ook niet top, daar moeten we naar kijken.'

Verstappen liet al over de boordradio horen dat hij het niet eens was met de strategie: 'Ze vertelden dat ik rustig moest rijden tijdens mijn out-lap en zo kon ik de leiding niet pakken.' Vervolgens kwamen de problemen er ook nog bij: 'Na de pitstops was er iets mis met het stuur. Het zat telkens vast en ik moest er beweging in zien te krijgen, maar hoe sneller ik ging, hoe moeilijker het werd.'

Verstappen valt uit, Pérez in laatste ronde ook

Uiteindelijk werden de problemen niet opgelost en werd het alleen maar erger: 'Als we dan nog tweede waren geworden, was het een topresultaat.' Verstappen legt vervolgens uit waardoor hij uitviel in de laatste ronden van de Grand Prix van Bahrein: 'Toen ging de benzine niet meer naar de motor en was het klaar.' Teamgenoot Sergio Pérez viel ook nog uit met een motor gerelateerd probleem.

Verstappen vindt het kwalijk dat de problemen een goed resultaat onmogelijk hebben gemaakt: 'Het was gewoon bijna niet te rijden. Ze (het team, red.) zeiden dat het niet erger zou worden, maar het was wel extreem lastig. Nu hebben we twee keer nul punten, dat is wel slecht. Dit zijn hele dure punten.' De eerste punten van Red Bull kunnen nu pas worden gepakt in Saoedi-Arabië over exact één week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws