Verstappen wil betere checks na nieuw putdeksel-probleem: 'Moeten zeker weten dat ze goed vastzitten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wil betere checks na nieuw putdeksel-probleem: 'Moeten zeker weten dat ze goed vastzitten'

Verstappen wil betere checks na nieuw putdeksel-probleem: 'Moeten zeker weten dat ze goed vastzitten'

Vorig jaar zorgde een losgeschoten putdeksel in Las Vegas al voor een hoop ellende en tijdens de testdagen was het opnieuw raak. Zowel op de donderdag als de vrijdag moest de sessie enige tijd worden stilgelegd omdat er een putdeksel was losgeraakt. Max Verstappen is van mening dat er op alle F1-circuits misschien zelfs wel een dubbele check moet worden uitgevoerd.

Tijdens de openingsdag van het allereerste Grand Prix-weekend in Las Vegas sinds 1982 was een losgeraakte putdeksel het onderwerp van gesprek. Carlos Sainz liep veel schade op aan zijn bolide en moest noodgedwongen zijn motor wisselen, wat hem op een gridstraf van tien plaatsen kwam te staan. Iedereen was het erover eens dat dit niet weer mocht gebeuren, maar nog voor het 2024-seizoen officieel is begonnen, was het alweer raak.

Tijdens de driedaagse wintertest op het Bahrain International Circuit raakte zowel op donderdag, toen uitgerekend Sainz weer het slachtoffer was, als op vrijdag een putdeksel los in bocht elf. Ditmaal was echter Sergio Pérez de boosdoener. Zijn teamgenoot Verstappen probeert een verklaring te vinden. 'Met de grondeffect-auto's is dit probleem absoluut groter geworden. Het lijkt erop dat wij lijnen rijden die niet veel andere auto's en raceklassen gebruiken, dus dat wij de bochten breder aansnijden dan veel andere kampioenschappen', zegt de Red Bull-coureur tegen Motorsport.com.

Verstappen vindt dat dergelijke situaties in de toekomst voorkomen moeten worden. 'Misschien moeten deze dingen dan beter gecheckt worden. We weten allemaal dat het een potentieel probleem is met deze auto's en als we naar een bepaald circuit gaan, dan weten we ook precies waar de putdeksels zitten. Voordat we beginnen te rijden moeten we er dus zeker van zijn dat ze allemaal goed vastzitten', vindt Verstappen. 'Dubbel checken is een must voor alle circuits waar we als Formule 1 naartoe gaan. We moeten niet nog meer situaties krijgen waarin de auto's worden beschadigd, zeker onder het budgetplafond is dat erg vervelend.'

Leclerc en Hamilton delen mening Verstappen

Toekomstig Ferrari-teamgenoten Charles Leclerc en Lewis Hamilton sluiten zich aan bij de woorden van de drievoudig wereldkampioen. 'Het is inderdaad een serieus probleem omdat het hele grote consequenties kan hebben. We moeten ervoor zorgen dat zoiets niet nogmaals plaatsvindt', vindt Leclerc. 'Gisteren hadden we nog geluk dat het niet op een plek gebeurde zoals in Las Vegas, want daar was het natuurlijk een zeer vervelend moment voor Carlos (Sainz, red.). Maar goed, ik ben ervan overtuigd dat iedereen er nu wel bovenop zit', is de Monegask hoopvol.

Hamilton sprak vergelijkbare woorden, maar is van mening dat het probleem al opgelost had moeten zijn. 'Ik hoop dat de FIA er goed mee bezig is, al zouden deze dingen eigenlijk al opgelost moeten worden ver voordat wij überhaupt op een circuit aankomen. Gelukkig was het ditmaal niet zo erg als met de putdeksel die Carlos heeft geraakt in Vegas, maar dat neemt niet weg dat we er absoluut mee aan de slag moeten', aldus Hamilton.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws