Verstappen ziet grens aan opmars Mercedes: 'Dan loop je snel achter' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet grens aan opmars Mercedes: 'Dan loop je snel achter'

Verstappen ziet grens aan opmars Mercedes: 'Dan loop je snel achter'

Max Verstappen moet het nog maar zien of Mercedes op korte termijn weer echt bij de top van de Formule 1 aansluit. De coureur van Red Bull Racing denkt dat als je bij de reglementswijziging van 2022 in de problemen bent geraakt, je nog lang de nadelen ervan kan ondervinden.

'Als er een regelwijziging is, zijn er altijd teams die worstelen met de verandering', vertelt de regerend tweevoudig wereldkampioen tegenover Viaplay, geciteerd door Nau.ch. 'Als je vanaf het begin op koers zit, heb je een goede basis en hoef je alleen kleine dingen te corrigeren. Maar als je het in het begin fout hebt, moet je soms opnieuw beginnen. Dan loop je snel achter.'

Red Bull ondervond zelf nadeel van grote reglementswijziging F1

Verstappen spreekt deels uit eigen ervaring. Red Bull kwam na de reglementswijziging van 2014 relatief matig voor de dag, waar Verstappen na zijn overstap in 2016 nog nadeel van ondervond. 'In het turbohybridetijdperk deden we er jaren over om het niveau van Mercedes te bereiken. In het begin was de motor niet goed genoeg. Pas toen we dat hadden opgelost, konden we ons concentreren op de auto.'

Mercedes zit momenteel in een soortgelijke situatie, denkt Verstappen. 'Iedereen die in 2022 goed is begonnen, kan daarop voortbouwen. Maar als je problemen hebt gehad, duurt het even voordat je ze hebt opgelost', aldus de Nederlander, die vorig seizoen vijftien van de 22 Grands Prix op zijn naam wist te schrijven. Het leverde hem zijn tweede wereldtitel op rij op.

Poll

Mercedes doet in 2023 weer mee om de F1-titel:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws