Verstappen ziet verbetering, maar: 'Vergeleken met Ferrari komen we tekort qua rijgedrag' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet verbetering, maar: 'Vergeleken met Ferrari komen we tekort qua rijgedrag'

Verstappen ziet verbetering, maar: 'Vergeleken met Ferrari komen we tekort qua rijgedrag'

Wereldkampioen Max Verstappen is blij met de gemaakte progressie op de vrijdag in Monaco. Waar de Nederlander het in de eerste trainingssessie nog heel erg lastig had en niet verder kwam dan een zesde plek, wist hij in de tweede training nipt de snelste tijd neer te zetten. Toch rekent hij zich nog niet rijk en denkt hij dat er nog meer tijd gevonden moet worden om Ferrari ook op zaterdag voor te blijven.

In de eerste training liet Verstappen via de boordradio meerdere keren weten totaal niet blij te zijn met zijn afstelling. 'Ik denk dat de eerste vrije training vrij lastig was ja. Ik was niet blij met het rijgedrag van de auto op de kerbs en de hobbels', blikt Verstappen terug in gesprek met F1TV. 'In de tweede vrije training ging dat een stuk beter, de auto was veel competitiever', zo uit de Red Bull Racing-coureur zich tevreden met de aanpassingen aan zijn RB19.

De concurrentie lijkt dit weekend voornamelijk vanuit Ferrari te komen, en gezien de moeilijkheden om in te halen, is een sterke kwalificatie cruciaal. Daarvoor moet wel nog het een en ander gebeuren, oordeelt Verstappen. 'Vooral vergeleken met de Ferrari kwamen we nog steeds een beetje tekort als het op het algehele rijgedrag aankomt, dus hoe de auto zich gedraagt op de kerbs, de hobbels, de camber', legt de Limburger uit. 'Daar moeten we dus zeker aan werken voor morgen, want je kan zien dat ze heel erg dicht bij ons in de buurt staan. Als je in de kwalificatie echt tot de limiet gaat, hebben we dus wel nog wat extra's nodig om ze voor te blijven', aldus Verstappen.

Stijgende lijn gedurende de vrijdag

Desgevraagd vertelt Verstappen: 'Datzelfde geldt voor Aston Martin, dus we moeten een wat grotere buffer bouwen als we ze morgen voor willen blijven. Ik denk dat er nog steeds ruimte is om te verbeteren. Als we iets verder doorzetten met de veranderingen die we voor de tweede vrije training hadden toegepast, zou dat hopelijk nog wat beter moeten zijn voor morgen. De auto was in ieder geval redelijk om in te rijden, dat stelt je ook in staat om die ronde neer te zetten en wat meer te pushen, en iets dichter bij de vangrails te komen hier. Over het algemeen was het een moeilijk begin, maar een goed einde', luidt de conclusie van Verstappen.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws