Viaplay pareert kritiek op uitzendingen: 'Niet onze stijl om hetzelfde te zijn als Ziggo' Formule 1
Formule 1

Viaplay pareert kritiek op uitzendingen: 'Niet onze stijl om hetzelfde te zijn als Ziggo'

Viaplay pareert kritiek op uitzendingen: 'Niet onze stijl om hetzelfde te zijn als Ziggo'

Streamingdienst Viaplay heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek van de Nederlandse Formule 1-kijker. Sinds 1 maart worden de uitzendingen in Nederland officieel verricht door de Nordic Entertainment Group nadat Ziggo Sport jarenlang over de rechten van de Formule 1 beschikte. De transitie naar Viaplay is echter niet heel soepel verlopen. De kijkers klagen over de uitzendingen en ook de commentatoren stemmen de kijkers nog niet tevreden.

Ondanks de storm van kritiek is men bij NENT zeer tevreden over het eerste Grand Prix-weekend. 'Het was de meest succesvolle lancering in een nieuwe markt', zegt een woordvoerder tegenover Bright. Bij Viaplay snappen ze dat mensen gehecht zijn aan de uitzendingen van Ziggo Sport, maar de streamingdienst wil innoveren. 'We kunnen echt wel tegen kritiek. Het is gewoon niet onze stijl om dingen hetzelfde te doen als andere bedrijven. We willen innoveren.'

Viaplay koos dan ook voor nieuwe commentatoren tijdens de Formule 1-uitzendingen. Melroy van Heemskerk en Niels Valkenburg vallen echter nog niet in de smaak bij de kijkers. Het commentaar zou 'zouteloos' en 'zonder enige emotie' zijn. 'Iedereen heeft recht op een mening', vervolgt de woordvoerder. 'Maar wij zijn heel erg tevreden met onze line-up. Voor komend seizoen hebben we geweldige commentatoren en experts aangetrokken. Zij gaan fantastisch werk leveren.'

Recordaantal kijkers voor Viaplay

Op dinsdag maakte Stichting Kijkonderzoek openbaar dat de eerste race van het seizoen in Bahrein door 1,8 miljoen mensen werd bekeken via verschillende streamingdiensten. Dat zijn zevenhonderdduizend minder kijkers dan vorig seizoen. Toch spreken ze bij NENT van een nieuw record. 'Wij maken geen individuele cijfers bekend over de uitzendingen, maar ik kan wel vertellen dat de F1-première een record was voor Viaplay als geheel', aldus de woordvoerder.

- Heb je al Viaplay? Bekijk de mogelijkheden.
- GP Saoedi-Arabië live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV (actie test zeven dagen gratis!).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws