Albers is het wel eens met Hamilton: 'Of je het nu leuk vindt of niet' Opinie
Opinie

Albers is het wel eens met Hamilton: 'Of je het nu leuk vindt of niet'

Albers is het wel eens met Hamilton: 'Of je het nu leuk vindt of niet'

Christijan Albers kan zich wel vinden in de uitspraken van Lewis Hamilton, die in Monza stelde dat hij betere teamgenoten had dan Max Verstappen. Albers noemt met Valtteri Bottas en George Russell twee sterke teamgenoten op van de de zevenvoudig wereldkampioen. De voormalig Formule 1-coureur wordt ook geconfronteerd met de opmerking van Toto Wolff dat de records van Verstappen enkel leuk zijn voor Wikipedia. Hij constateert dat er nog veel haat zit, maar niet alleen bij Mercedes, ook bij Red Bull.

Tijdens het raceweekend in Monza liet Hamilton optekenen dat hij de prestaties van Verstappen dit jaar niet indrukwekkender vindt dan de prestaties van enkele andere succesvolle coureurs uit de geschiedenis van de sport. Daarnaast is Hamilton van mening dat zijn teamgenoten sterker waren dan die van Verstappen. Albers is het daar wel mee eens en hij snapt ook wel dat er soms onderling wat sneren worden uitgedeeld.

'Die coureurs zijn er ook om elkaar wakker te houden en ik kan me best voorstellen dat je als zevenvoudig wereldkampioen redelijk gefrustreerd raakt als een ander team continu de beste blijft en als er ook niet het vooruitzicht op een betere auto is later in het seizoen', zegt Albers in de podcast van De Telegraaf. 'Dan kan ik me best voorstellen dat die twee nog wel eens een sneertje aan elkaar uitdelen. De realiteit is dat hij (Hamilton, red.) wel gelijk heeft, want Bottas was wel goed in kwalificeren en Russell is natuurlijk ook wel een serieuze vechter. Als je naar de teamgenoten van Hamilton in het verleden kijkt, dan heeft hij stiekem wel een puntje. Of je het nu leuk vindt of niet. Max zegt ook wel eens wat over Lewis en daar mogen we dan niets van zeggen?', voegt hij nog toe.

Haat en nijd tussen Mercedes en Red Bull

Als Albers vervolgens ook de uitspraak van Wolff, die vond dat het nieuwe record van Verstappen enkel leuk was voor Wikipedia, krijgt voorgelegd, moet hij constateren dat er nog erg veel haat en nijd is tussen beide topteams. 'Er is zoveel haat nijd van beide kanten, dat is ongelofelijk. Ik dacht eigenlijk dat het er niet was. Het verbaasde mij in Zandvoort, toen ik bij beide teams met mensen sprak, dat er nog zoveel haat en nijd is. Ze kunnen het 2021-seizoen bijna niet loslaten. Red Bull doet daar ook aan mee. Als je Helmut Marko op de Duitse en Oostenrijkse televisie hoort, dan word je daar ook niet echt vrolijk van. Hij blijft maar lekker prikken met dat mesje van hem', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws