Brawn geniet van politieke strijd Red Bull en Mercedes: 'Een geweldig ingrediënt' Opinie
Opinie

Brawn geniet van politieke strijd Red Bull en Mercedes: 'Een geweldig ingrediënt'

Brawn geniet van politieke strijd Red Bull en Mercedes: 'Een geweldig ingrediënt'

Ross Brawn is blij met de concurrentie aan de voorkant van de Formule 1-grid. Ook de technische directeur van de F1 ziet dat er verandering nodig was na een lange periode van Mercedes-dominantie. De strijd tussen de Duitse renstal en Red Bull Racing brengt een mooie dynamiek met zich mee op de paddock. Daar geniet de Brit dan ook volop van.

Brawn, te gast bij de In the Fast Lane-podcast, laat zich in eerste instantie uit over de afgelopen jaren in de koningsklasse van de autosport: 'In het nieuwe tijdperk heeft Mercedes gedomineerd. Al heb je twee coureurs binnen hetzelfde team die voor de titel strijden, het is gewoon niet hetzelfde.' Brawn was zelf jaren werkzaam voor Ferrari en is sindsdien altijd actief geweest op en rondom de grid. Zo is het huidige Mercedes-team voortgevloeid uit Brawn GP, waarmee hij in 2009 wereldkampioen werd.

De dominantie van één zo'n F1-team is zeker niet per definitie goed voor de sport, benadrukt de kenner. Een voorbeeld van wat men gemist heeft in de afgelopen jaren vindt Brawn terug bij de teambazen van Red Bull en Mercedes: 'Nu heb je de briljante dynamiek tussen Toto Wolff en Christian Horner. Dat is een geweldig ingrediënt in de strijd. Als je twee titelconcurrenten in hetzelfde team hebt, is dat politieke landschap nou eenmaal anders.'

'Je krijgt daarnaast variatie in de auto's en de prestaties van de teams', vervolgt hij. Wanneer er met extreem veel downforce wordt gereden, presteert Red Bull doorgaans beter, terwijl het voordeel op rechte lijnsnelheid juist bij Mercedes ligt, om maar een voorbeeld te noemen. Brawn: 'Toen we weggingen uit Mexico, verwachtten we in Brazilië een sterk Red Bull. Mercedes wist dat volledig om te draaien en te domineren.'

Brawn: 'Een van de beste kampioenschappen die ik ooit heb gezien'

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaat in Brawns ogen dan ook de boeken in als een zeer mooi titelgevecht tussen twee heren die bijzonder aan elkaar gewaagd zijn: 'Dit is zeker een van de beste kampioenschappen die ik gezien heb. Ik heb dan ook geen idee wie deze titel gaat winnen. Als Formule 1 zijnde willen we dat het titelgevecht doorgaat tot aan het bittere einde.' Momenteel ziet het eruit alsof dit het geval is en dat in Abu Dhabi de beslissing gaat vallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws