Hill ziet positieve gevolgen voor titelstrijd door puntenverlies Verstappen en winst Ferrari Opinie
Opinie

Hill ziet positieve gevolgen voor titelstrijd door puntenverlies Verstappen en winst Ferrari

Hill ziet positieve gevolgen voor titelstrijd door puntenverlies Verstappen en winst Ferrari

Damon Hill is blij dat de titelstrijd wordt opgeleukt door het grote aantal punten dat Ferrari wist te pakken tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Terwijl Max Verstappen met schade als zevende over de lijn kwam, won Carlos Sainz en pakte Charles Leclerc, met enige pech, de vierde plaats.

Hill benadrukt in de F1 Nation-podcast dat het een ongelukkig weekend was voor Verstappen wat betreft de titelstrijd: 'Maar voor die titelstrijd hadden we een groot aantal punten nodig van Ferrari. Die punten hadden vooral naar Leclerc moeten gaan, maar ze gingen naar Sainz en Ferrari. Max moet nu meer werk verrichten en dat is goed. Ik wil niet dat Max het níét zo goed doet als hij kan, maar tegelijkertijd wil je ook niet dat het al halverwege het seizoen beslist is.'

Tom Clarkson verbaasde zich vooral over het feit dat Verstappen zo veel tijd verloor door de beschadigde vloer: 'Het laat ook zien hoe cruciaal de vloer is qua performance dit jaar. Leclerc kan de hele race zonder een endplate van zijn voorvleugel rijden en snellere ronden rijden dan zijn teamgenoot en Verstappen krijgt vloerschade door een incident dat niemand echt zag en de auto was nergens meer. De debrief bij Red Bull zal wel een tijdje duren om achter antwoorden te komen daarvoor.'

Verstappen toont daadkracht: 'Hij weet dat hij kan profiteren van die punten'

Verstappen knokte zich uiteindelijk een weg naar de zevende plaats. Dat de Red Bull Racing-coureur dat deed, laat volgens Clarkson zien hoe daadkrachtig de 24-jarige is: 'Het liet zien hoe bereid Verstappen is om te vechten voor P7. Hij weet dat hij aan het einde van het seizoen kan profiteren van die punten.' Na de race op Silverstone heeft Verstappen een voorsprong van 34 punten op teamgenoot Sergio Pérez en 43 punten op Leclerc.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws