Lammers looft Red Bull: 'We zeggen dat altijd van Max, maar dat kan je van Red Bull ook wel zeggen' Opinie
Opinie

Lammers looft Red Bull: 'We zeggen dat altijd van Max, maar dat kan je van Red Bull ook wel zeggen'

Lammers looft Red Bull: 'We zeggen dat altijd van Max, maar dat kan je van Red Bull ook wel zeggen'

Ook in België kwam Max Verstappen weer als eerste over de finish en opnieuw stond er geen maat op de coureur van Red Bull Racing. Volgens NOS-verslaggever Louis Dekker was het ook niet de vraag of Verstappen wel ging winnen, maar was het meer de vraag wanneer hij Sergio Pérez voorbij zou gaan. Jan Lammers vindt dat de resultaten voor zich spreken, maar de analist wil daarbij ook de rol van Red Bull benadrukken.

Op vrijdagochtend maakte Red Bull wereldkundig dat Verstappen een nieuwe versnellingsbak zou krijgen voor het Belgische GP-weekend. Omdat het toegestane aantal daarmee werd overschreden, betekende dit dat de Nederlander na de kwalificatie vijf plaatsen naar achteren werd gezet. Verstappen moest zondag daarom van P6 aan de race beginnen, maar de regerend wereldkampioen zou opnieuw onbedreigd naar de zege rijden. Dekker zag dit al aankomen, maar laat in de Formule 1-podcast van de NOS weten dat hij toch heel even een momentje twijfelde aan een zege voor Verstappen.

'In dat bochtje waar we het altijd over hebben, Eau Rouge', wijst de verslaggever naar het moment in de race dat Verstappen bijna de controle over de RB19 verloor in de iconische bocht. 'Maar dat ging zo snel dat we er niet eens over na konden denken of het fout zou gaan. Nee, eigenlijk heb ik geen moment getwijfeld', komt Dekker toch terug op zijn uitspraak. 'De weddenschappen gingen ook niet over wie er wint, maar over wanneer hij Pérez voorbijgaat. Dat zegt toch alles? Nou ja, dan ben je toch uitgepraat?'

Lammers prijst expertise Red Bull

Verstappen schreef zondag alweer de tiende zege van het seizoen op zijn naam. Lammers zag Verstappen opnieuw sterk voor de dag komen, maar hij vindt dat Red Bull ook een hele belangrijke rol in de successen van Verstappen heeft gespeeld. 'De resultaten spreken voor zich. Er is zoveel expertise bij zowel Red Bull als Max (Verstappen, red.)', zegt Lammers. 'Je hebt de experts die achteraf precies weten waarom het fout is gegaan. Dat zijn de experts waar je niks aan hebt. Maar je hebt ook de experts die ervoor zorgen dat het goed gaat, en dat is de combinatie Red Bull en Max. Ze laten echt niets aan het toeval over. Als er in de toekomst iets fout gaat, dan is ze dat nu al vergeven. Al zo lang en vaak doen ze het perfect. Dat maakt echt indruk. Dat zeggen we altijd van Max, maar zo langzamerhand kan je dat van Red Bull ook wel zeggen. Het is echt indrukwekkend', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws