Glock gelooft dat Hülkenberg naar een topteam gaat: 'Staat op de radar bij Aston Martin' Formule 1
Formule 1

Glock gelooft dat Hülkenberg naar een topteam gaat: 'Staat op de radar bij Aston Martin'

Glock gelooft dat Hülkenberg naar een topteam gaat: 'Staat op de radar bij Aston Martin'

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock gelooft dat Nico Hülkenberg in 2024 voor een topteam zou kunnen rijden. De Duitser denkt dat hij op de radar staat bij Aston Martin. De 35-jarige coureur is geen onbekende bij de Britse renstal, en daarom zou hij die overstap wel eens kunnen maken. Op het moment kan Hülkenberg geen superprestaties neerzetten in zijn Haas-bolide vanwege de problemen van de auto.

Het ziet ernaar uit dat Hülkenberg in 2024 nog steeds in de Formule 1 zal rijden, mogelijk voor Haas. Een paar weken geleden was dat nog een geruststellende gedachte voor de coureur uit Emmerich, omdat het bij Haas behoorlijk goed ging en hij negen punten heeft verzameld. Maar de problemen hebben zich opgehoopt, en onder normale omstandigheden is Haas niet meer competitief. Hülkenberg begrijpt de oorzaak van de problemen en wat er gebeurt en waarom, maar de oplossing is volgens hem niet zo voor de hand liggend als het lijkt.

'Ik geloof dat hij volgend jaar nog steeds voor Haas zal rijden, omdat er geen andere optie is voor hem', kaart Glock aan bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Daarna ben ik er zeker van dat de teams hem op hun radar hebben, zoals Aston Martin', gaat de voormalig Formule 1-coureur verder. Hülkenberg heeft Sebastian Vettel in 2022 vervangen toen de viervoudig wereldkampioen besmet was met het coronavirus. De 35-jarige viel tijdens zijn F1-pauze meerdere keren in bij verschillende teams, dus meerdere renstallen zijn bekend met zijn rijstijl en wat hij kan.

Glock ziet het wel zitten: 'Ze weten hoe hij rijdt zonder voorbereiding'

Als 'super sub' kreeg Hülkenberg vaak kort van te voren een telefoontje dat hij moest invallen, en dus zat hij zonder voorbereiding in de auto. 'Mike Krack heeft gezien wat Nico zonder voorbereiding in de auto kan doen, en hoe hij op dit moment rijdt. Hij staat zeker op de lijst', denkt Glock. 'Ik geloof dat hij in een topteam alles kan laten zien', vermoedt de Duitser. Hülkenberg werd eerder in het seizoen ook aan Red Bull Racing gelinkt, maar de Haas-coureur had zelf aangegeven dat de gesprekken die hij met Helmut Marko heeft gehad 'nooit meer dan gesprekken' waren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws