Oud-kampioen sneert naar Ricciardo en prijst Verstappen: 'Hij heeft geen enkele zwakte' Opinie
Opinie

Oud-kampioen sneert naar Ricciardo en prijst Verstappen: 'Hij heeft geen enkele zwakte'

Oud-kampioen sneert naar Ricciardo en prijst Verstappen: 'Hij heeft geen enkele zwakte'

Jacques Villeneuve heeft zijn bewondering voor Max Verstappen, Fernando Alonso, en Carlos Sainz uitgesproken. De wereldkampioen van 1997 wees daarnaast op het contrast tussen de 42-jarige Alonso en de goedlachse Daniel Ricciardo, die de afgelopen raceweekenden met een handblessure aan de zijlijn moest toekijken.

Villeneuve nam het in zijn kampioensjaar op tegen Michael Schumacher en Ferrari, maar dankzij zijn legendarische vader, Gilles Villeneuve, spreekt hij Italiaans en is hij ook regelmatig terug te vinden in de Italiaanse media. Bij Il Festival dello Sport in Trento stond de Canadees La Gazzetta dello Sport te woord, waarbij eerst zijn mening over Ferrari werd gevraagd. 'Ferrari's huidige vorm is niet goed, maar dit maakt deel uit van de geschiedenis van het team: er zijn betere momenten, en ook periodes zonder overwinningen.'

De voormalige Williams-coureur had wel nog positieve woorden over voor Sainz, die als enige niet-Red Bull Racing-coureur een Grand Prix wist te winnen dit jaar. 'Ik houd van wat Carlos Sainz aan het doen is, omdat hij altijd aan het verbeteren is, en hij heeft de teams waar hij voor heeft geracet altijd geholpen. De coureurs worden nu te veel in bescherming genomen. Ze moeten meer vrijheid krijgen, zelfs om fouten te maken', vindt Villeneuve.

Sneer naar Ricciardo

Bij de keuze van een persoonlijk favoriet komt de nestor van het Formule 1-veld ter sprake. 'Ik bewonder Fernando Alonso, omdat hij altijd hongerig is. Dat is het verschil dat hem een topcoureur maakt', oordeelt Villeneuve. 'Ik zou aan kinderen, die ooit coureurs willen worden, vragen: wil je dit uit passie doen, of omdat je zoals Daniel Ricciardo wil zijn, en omdat je wil lachen in de reclames?' Ricciardo hoopt volgende week in Austin weer terug te keren bij AlphaTauri.

Bij hoofdteam Red Bull is de titel al binnen na zestien overwinningen uit zeventien weekenden. 'Het is fout om te zeggen dat Red Bull onverslaanbaar is. Degene die onverslaanbaar is, is Verstappen', maakt Villeneuve duidelijk. 'Zijn sterkte is dat hij nooit echt een kind was. Hij was al volwassen, zelfs toen hij nog klein was. Hij is klaargestoomd om een kampioen te zijn door een vader die heel streng was voor hem. De waarheid is dat Max tegenwoordig geen enkele zwakte heeft.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws