Verstappen speelt nog steeds verstoppertje: 'Voor mij het teken dat het gat nog groter kan zijn' Opinie
Opinie

Verstappen speelt nog steeds verstoppertje: 'Voor mij het teken dat het gat nog groter kan zijn'

Verstappen speelt nog steeds verstoppertje: 'Voor mij het teken dat het gat nog groter kan zijn'

Viaplay-analisten en coureurs Ho-Pin Tung en Tom Coronel bewonderen de consistentie van Max Verstappen en vragen zich af wanneer hij een fout gaat maken. Dat moment lijkt in ieder geval niet snel te komen, aangezien de RB20 op rails rijdt en de drievoudig wereldkampioen in topvorm is. Ondanks de chaos achter de schermen bij Red Bull Racing werd de race perfect uitgevoerd.

Verstappen kwam net als in Bahrein als eerste over de streep en heeft daarmee zijn 56ste zege en honderdste podium behaald. Sergio Pérez maakte de race van de Oostenrijkse renstal compleet door aan te sluiten op P2. Het betekende voor Red Bull het dertigste één-tweetje in de geschiedenis van het team. Ondanks dat het dondert en bliksemt achter de schermen wist het team een perfect uitgevoerde race neer te zetten. 'Dit soort dingen gaan niet vanzelf, en mensen denken vaak van wel', begint Coronel in de nabeschouwing van Viaplay. 'Op maandag begint gewoon een nieuwe week, en dan moet alles weer opnieuw gebeuren.'

De Dakar-coureur is onder de indruk van de consistentie van Verstappen, die negentien keer heeft mogen zegevieren in de afgelopen twintig races. 'Hij zit in zo'n modus dat je denkt: wanneer komt die fout?' vraagt Coronel zich af. Verstappen is buitengewoon relaxed en avonden voorafgaand aan de sessies van een raceweekend is hij bezig met simracen, soms zelfs tot in de late uren van de nacht, waarna hij moeiteloos een poleposition of een zege lijkt te pakken. 'Dat is nou die scherpte die hij blijft houden boven de rest. Hij had niet veel te doen, dus hij gaat maar simracen', lacht Coronel.

Tekst gaat verder onder de foto.

rb20 max verstappen cockpit 2
Wederom kon de concurrentie niet tippen aan Verstappen in de RB20. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Ook Viaplay-collega Tung vindt dat bewonderenswaardig. 'Het is heel bijzonder. Niet alleen qua technische betrouwbaarheid, maar ook qua rijder. Dat geeft naar mijn idee ook aan dat hij nog marge overheeft', zegt Tung. De coureur houdt er echter wel rekening mee dat de eerste twee races geen heel seizoen kunnen voorspellen. 'Bahrein en Jeddah zijn wel buitenbeentjes. Het zijn niet echt goede graadmeters voor het hele seizoen', gaat hij verder. 'Maar het is duidelijk dat hij niet eens voluit gereden heeft. Zijn banden werden tegen het einde, in verkeer, een beetje koud. Dat is voor mij wel een teken dat het gat groter kan worden als hij bij gaat zetten.'

Coronel twijfelt niet: 'Die auto is oppermachtig'

Voorafgaand aan de racedag was de paddock in de ban van de mogelijke schorsing van Red Bull-topadviseur Helmut Marko. Verstappen reageerde daar heel duidelijk op, het vertrek van Marko zou namelijk ook zijn toekomst beïnvloeden. Op zaterdag zelf gaf Marko echter aan dat hij nog wel even zou blijven. De chaos leek Red Bull tijdens de race dan ook niets te doen. 'Het rommelt daar, maar het operationele gedeelte staat als een huis', benadrukt Tung. Teambaas Christian Horner leek de vragen over het team een beetje te ontwijken. 'Maar het gaat natuurlijk ook om de race. Het vertrouwen is echter niet zo sterk als eerder', vult Coronel aan.

Na afloop was de 80-jarige Oostenrijker zeer te spreken over de dag van Red Bull in Jeddah. Marko gaf wel aan dat Ferrari wat dichter bij was gekomen. 'Ja, misschien dichter bij dan hij had gewild', lacht Coronel. 'Ze hebben vorig jaar maar één race niet gewonnen, en ze moeten nu alles kunnen winnen. Maar ze moeten geen fouten maken. Het is echt so close. Hoe dan ook kan hij daar gewoon met een big smile zitten, die auto is oppermachtig', sluit Coronel af. Over twee weken zal het Formule 1-circus neerstrijken in Melbourne voor de derde race van het jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws