Wolffs verlangen naar Verstappen wordt met de dag groter: 'Zou een handstand doen om hem binnen te halen' Formule 1
Formule 1

Wolffs verlangen naar Verstappen wordt met de dag groter: 'Zou een handstand doen om hem binnen te halen'

Wolffs verlangen naar Verstappen wordt met de dag groter: 'Zou een handstand doen om hem binnen te halen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff benadrukt dat hij een handstand zou doen om Max Verstappen naar het team te halen. De Oostenrijker verklaarde eerder al dat hij de Nederlander heel graag naar Mercedes zou halen, maar dat hij dan ook ervoor zou moeten zorgen dat de drievoudig wereldkampioen de snelste auto tot zijn beschikking heeft. Het besluit is echter aan Verstappen en co.

Nu het dondert en bliksemt binnen Red Bull Racing staat de deur naar Mercedes opeens op een kiertje. Gezien het vertrek van Lewis Hamilton komt er in 2025 een stoeltje vrij bij de Duitse renstal. Een tijdje geleden verklaarde Red Bull-topadviseur Helmut Marko nog dat Verstappen absoluut niet naar Mercedes zou vertrekken omdat hij nog heel goed zou weten wat er in 2021 is gebeurd. Voor de Nederlander is dat echter al verleden tijd. Bovendien gaat het achter de schermen niet geheel vlekkeloos bij Red Bull. De onrust zou een reden kunnen zijn om te vertrekken.

Op vrijdagavond was de paddock in de ban van de mogelijke schorsing van Marko, waarna Verstappen kraakhelder reageerde: als Marko vertrekt, is hij ook gezien. Op zaterdag liet de Oostenrijker echter weten dat hij nog wel even blijft. Wolff kijkt ondertussen toe, en lijkt te wachten tot hij kan toeslaan. 'Ik zou hem ontzettend graag willen hebben', zegt Wolff, geciteerd door De Telegraaf. 'Maar het is aan Max om de knoop door te hakken. Er is geen team op de grid dat geen handstand zou doen om hem in de bolide te zetten. Wij moeten er eerst voor zorgen dat we meer uit onze auto gaan halen. Dat is een verplichting aan George en Lewis. Daarna kunnen we dromen over de toekomst.'

Tekst gaat verder onder de foto.

helm max verstappen red bull racing 4
Wolff zou Verstappen maar al te graag naar Mercedes halen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Max, Jos en Raymond zijn soms ongemakkelijk rechtdoorzee'

Wolff heeft eerder al uitgelegd dat hij geen haast heeft met het aanstellen van een nieuwe coureur. De Zilverpijlen hebben daar immers nog een seizoen voor, en er staan meerdere kandidaten in de rij. 'Zoals ik al heb gezegd zal de coureur altijd in de snelst mogelijke auto willen zitten. Max zit nu in die positie bij Red Bull', zegt de Oostenrijker. 'Max, zijn vader Jos en manager Raymond zijn altijd eerlijk, en soms ongemakkelijk rechtdoorzee. Dat zullen ze blijven, en zij zullen een besluit moeten nemen.'

Verstappen gaf voorafgaand aan het weekend in Jeddah aan dat de kans klein was dat hij zou vertrekken naar de Duitse renstal, maar hij was iets vager toen hem tijdens het raceweekend vragen werden gesteld. Red Bull-teambaas Christian Horner verkondigde dat hij verwacht dat Verstappen zijn contract tot en met 2028 uit gaat zitten bij Red Bull. De drievoudig wereldkampioen liet na het winnen van de Grand Prix van Saoedi-Arabië wel weten dat hij graag zou zien dat de rust terugkeert bij Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws