Rosberg ziet dat Norris wel meer positiviteit kan gebruiken: 'Denk niet dat dat de beste aanpak is' Opinie
Opinie

Rosberg ziet dat Norris wel meer positiviteit kan gebruiken: 'Denk niet dat dat de beste aanpak is'

Rosberg ziet dat Norris wel meer positiviteit kan gebruiken: 'Denk niet dat dat de beste aanpak is'

Oud-F1-coureur Nico Rosberg denkt dat Lando Norris wel wat meer vertrouwen in zijn eigen rijvaardigheid mag hebben, nadat de Britse coureur afgelopen zondag in Shanghai een fenomenale race wist te rijden. De oud-Mercedes-coureur denkt dat een beetje meer positiviteit Norris zal helpen om nog vaker zulke prestaties neer te zetten. Oud-coureur Damon Hill denkt echter dat Norris zijn pessimisme een andere oorzaak heeft.

Het succes van Norris tijdens de Chinese Grand Prix, waarbij de Brit naar P2 wist te rijden, kwam onverwacht, en niet alleen voor de toeschouwers. Ook de McLaren-coureur zelf had zijn succes in Shanghai niet zien aankomen, en gaf zelfs toe een weddenschap tegen hemzelf te hebben geplaatst voorafgaand aan de race: 'Ik had gewed hoe ver we achter de Ferrari's zouden eindigen. Ik dacht 35 seconden.' Norris gaf aan natuurlijk blij te zijn de weddenschap te hebben verloren, maar oud-F1-coureur Rosberg vindt eigenlijk dat Norris helemaal niet de weddenschap had moeten aangaan.

'Lando (Norris, red.) is een beetje van het glas-half-leeg', aldus de voormalig F1-coureur aan Sky Sports. 'Vooraf wedden dat Ferrari ze gaat verslaan? Ik weet het niet, ik denk niet dat dat de beste aanpak is in het algemeen. Ik denk dat meer positiviteit zou helpen.' Voormalig Brits autocoureur Hill denkt echter dat het vooral door 'Lando's droge Britse gevoel voor humor' komt, waarom Norris de weddenschap was aangegaan.

Rosberg onder de indruk van Norris

Ondanks dat Rosberg van mening is dat Norris wat meer zelfvertrouwen mag hebben, prijst hij wel de rijvaardigheid van de McLaren-coureur. 'Desondanks had hij een fenomenale rit, hij reed zo goed. Zeker samen met Max (Verstappen, red.), met gemak de beste coureur van de dag.' De oud-Mercedes-coureur vertelt ook nog waarom de rit van Norris zo fenomenaal was op de zondag in China. 'De consistentie, er was geen degradatie aan zijn auto en dat was geweldig om te zien. En dat in vergelijking met zijn teamgenoot Oscar Piastri, die echt last had van degradatie. Een groot verschil, een grote delta. Een fenomenale rit dus.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lando norris mclaren china race 2024
Norris wist wel een 'fenomenale rit' neer te zetten, ondanks dat hij het glas vaak als half leeg ziet (Foto: McLaren F1 Media)

Rosberg geeft wel toe ook 'extreem verrast' te zijn geweest dat de MCL38 in de handen van Norris zo'n rit kon rijden. 'Vanaf een paar ronden in elke stint werd de delta naar Ferrari gewoon groter, alsof Leclerc achter hem geen enkele kans meer had. En Lando was in feite op gelijke hoogte of zelfs iets sneller dan Sergio Pérez, zoals je aan het einde zag. In het begin was er een gat van twee seconden en aan het einde was er een gat van vijf seconden. Hij heeft dus echt het gat naar Sergio Perez vergroot.'

Hill: 'Miami gaat interessant worden'

Hill is het met Rosberg eens dat Norris een geweldige race wist te rijden, en denkt dat het daarom tijdens de volgende race, de Grand Prix van Miami, wel eens interessant kan gaan worden. 'Hij deed het geweldig', zegt ook Hill over de prestaties van zijn landgenoot. 'Ik was verrast dat zijn tempo zo dicht in de buurt kwam van dat van de Red Bulls. Zij (McLaren, red.) hebben upgrades voor Miami, dus ik denk dat het heel interessant gaat worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws