Sky Sports-commentator wil zich verontschuldigen bij Sainz: 'Heb hem een beetje genegeerd' Opinie
Opinie

Sky Sports-commentator wil zich verontschuldigen bij Sainz: 'Heb hem een beetje genegeerd'

Sky Sports-commentator wil zich verontschuldigen bij Sainz: 'Heb hem een beetje genegeerd'

Karun Chandhok heeft 'zijn verontschuldigingen' aangeboden bij Carlos Sainz. De commentator van Sky Sports geloofde niet dat de Spaanse Ferrari-coureur na zijn blindedarmontsteking van twee weken geleden een serieuze kandidaat was in de strijd om de poleposition voor de Grand Prix van Australië. Sainz eindigde echter als tweede en dus voelde de Indiër zich toch wel verplicht om zijn excuses te maken.

Twee weken na zijn operatie is Sainz nog altijd niet volledig hersteld. Dat was voor Chandhok meer dan voldoende reden om aan te nemen dat de tweevoudig Grand Prix-winnaar geen serieuze rol in het gevecht om de poleposition zou spelen. Aan de toch weer ongenaakbare Max Verstappen kon de Ferrari-coureur niet tippen, maar de Spanjaard wist de drievoudig wereldkampioen wel het dichtst te benaderen.

In zijn commentaar noemde Chandhok de naam van Sainz nauwelijks. De voormalig Formule 1-coureur verwachtte bij Ferrari meer van zijn teamgenoot Charles Leclerc, die voor velen bekendstaat als de snelste coureur over één ronde. Toen niet Leclerc, maar Sainz de grootste rivaal van Verstappen bleek te zijn in de kwalificatie voelde Chandhok zich na afloop geroepen om één en ander recht te zetten. 'Ik heb het gevoel dat ik me bij Carlos (Sainz, red.) moet verontschuldigen', zegt de Indiër in de studio van Sky Sports. 'Want tijdens het commentaar concentreerde ik me alleen maar op (Charles,red.) Leclerc en had ik eigenlijk geen aandacht voor hem', aldus Chandhok, die onder de indruk was van Sainz.

Sainz heeft zware weken achter de rug

Dat Sainz, die in Saoedi-Arabië nog vervangen werd door Oliver Bearman, er zaterdag in slaagde om een plekje op de eerste startrij naast Verstappen te verwerven, getuigt van grote klasse. De Spanjaard onthulde zelf na de kwalificatie dat de voorbije weken niet makkelijk voor hem zijn geweest. 'Het zijn een paar zware weken geweest, ik heb veel dagen in bed gelegen, wachtend op dit moment. Om te kijken of ik fit genoeg zou zijn of hier te kunnen zijn. Om dan vanaf de eerste rij te mogen starten, is geweldig', sprak de Ferrari-coureur eerder op de zaterdag.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws