Ricciardo schrikt van groot verschil met Tsunoda: 'Had niet nog zeven tienden sneller kunnen gaan' Formule 1
Formule 1

Ricciardo schrikt van groot verschil met Tsunoda: 'Had niet nog zeven tienden sneller kunnen gaan'

Ricciardo schrikt van groot verschil met Tsunoda: 'Had niet nog zeven tienden sneller kunnen gaan'

Daniel Ricciardo moest tijdens de kwalificatie voor zijn thuispubliek in Australië opnieuw een bittere pil slikken en de coureur van Visa Cash App deed na afloop een pijnlijke constatering. De Australiër, die zijn snelste tijd in Q1 kwijtraakte dan daardoor uitgeschakeld werd, schrok van de tijden die zijn teamgenoot Yuki Tsunoda reed in Q2.

Voor Ricciardo is het Australische raceweekend een zeer belangrijk weekend. Niet alleen omdat het zijn thuisrace is, maar vooral vanwege het feit dat de 34-jarige een goed resultaat nodig heeft als hij de Red Bull-droom nog levend wil houden. Helmut Marko voerde na de Grand Prix van Saoedi-Arabië de druk al op, maar in de kwalificatie kon de thuisheld de verwachtingen niet waarmaken.

Ricciardo doet pijnlijke constatering

In Q1 reed de Australiër zich aanvankelijk nog wel uit de gevarenzone, maar al snel bleek dat hij niet binnen de lijntjes had gekleurd. De naam van Ricciardo zakte ineens flink terug in de tijdenlijst en zondag zal enkel Stake F1-coureur Zhou Guanyu nog achter hem starten. Q2 had er zeker ingezeten, maar dat is voor Ricciardo niet genoeg. 'Ik ging over de streep met de gedachte: ja, dat was een goede ronde. Die ronden zijn normaal gesproken genoeg, meer dan genoeg, maar het is nog steeds niet genoeg', zegt Ricciardo tegen Fox Sports Australia, alvorens hij zijn uitspraak toelicht.

'Ik had het gevoel dat ik alles eruit haalde wat erin zat, en toen ik zag dat het nog steeds niet goed genoeg was in vergelijking met Yuki (Tsunoda, red.). Ja... ik ben nog steeds een beetje verbaasd', zoekt Ricciardo naar een verklaring voor het grote verschil met zijn teamgenoot, die het zelfs tot Q3 wist te schoppen. 'Als ik dan kijk naar de tijd die hij (Tsunoda) rijdt in Q2, dan kan ik je vertellen dat ik niet nog zeven tienden van mijn tijd uit Q1 af had kunnen halen', aldus een moedeloze Ricciardo, die zichzelf nog wel iets probeert op te beuren. 'Ik weet zeker dat baanevolutie een deel van het verschil verklaart, maar eerlijk gezegd zijn er nog steeds dingen waar we naar moeten kijken.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws