Sky Sports-verslaggeefster heeft duidelijke wens: 'Ik wil dat Red Bull iets opmerkelijks gaat doen' Opinie
Opinie

Sky Sports-verslaggeefster heeft duidelijke wens: 'Ik wil dat Red Bull iets opmerkelijks gaat doen'

Sky Sports-verslaggeefster heeft duidelijke wens: 'Ik wil dat Red Bull iets opmerkelijks gaat doen'

Op Red Bull Racing staat momenteel geen maat in de Formule 1. Max Verstappen en Sergio Pérez schreven alle tot dusver verreden races op hun naam. Nog nooit eerder wist één team alle wedstrijden in een jaar te winnen, maar Red Bull is hard op weg om dit voor elkaar te krijgen. Natalie Pinkham, verslaggeefster bij Sky Sports, zou het fantastisch vinden als het Red Bull lukt, maar het gaat volgens de Britse een hele moeilijke opgave worden.

Al vroeg in het jaar werd duidelijk dat de RB19 de torenhoge favoriet voor de wereldtitel zou zijn. Na twaalf races maakt het Oostenrijkse team de favorietenrol ook volledig waar. Verstappen won maar liefst tien keer, terwijl Pérez de overige twee races op zijn naam wist te schrijven. Door de dominante optredens van vooral Verstappen vraagt men zich in de paddock af of Red Bull het eerste team kan worden dat alle races in één seizoen gaat winnen. In de F1 Nations-podcast laat Pinkham weten dat ze hoopt dat de Oostenrijkse renstal dit voor elkaar krijgt.

'Weet je, een deel van mij wil niet dat ze verslagen worden, want ze zijn zover gekomen en ik wil dat ze iets opmerkelijks gaan doen door alle races in het seizoen te winnen', zegt de Britse die vervolgens meteen gevraagd wordt of ze dat echt meent. 'Ja dat meen ik echt, want ik denk dat, wanneer we er later op terugkijken, we beseffen dat dit een historisch moment is en dat het een voorrecht was om er getuige van te mogen zijn. Dus als je record breekt, breek het dan ook goed', zegt Pinkham.

Gaat het Red Bull lukken?

Hoewel Pinkham het prachtig zou vinden als Red Bull erin slaagt om alle races in 2023 te winnen, weet ze ook dat de kans klein is dat dit daadwerkelijk gaat lukken. 'Waarschijnlijk gaat er nog iets gebeuren. Er zullen betrouwbaarheidsproblemen zijn of iemand beukt Max (Verstappen, red.) of Pérez uit de race. Er zal iets gebeuren waardoor ze niet op de hoogste trede van het podium eindigen. Het lijkt allemaal wel zo makkelijk, maar dat is het niet. Ja, ze hebben de snelste auto en waarschijnlijk de beste coureur van het veld. Maar in alle eerlijkheid, alles moet ook meezitten. Soms gebeurt er iets in de race waarover je geen controle hebt. Ze hebben het fantastisch gedaan om zover te komen en een deel van mij wil dat ze het tot het einde volhouden', herhaalt Pinkham tot slot nog maar eens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws