Verstappen behoort niet tot de vijf 'Helden' in Canada, thuisrijder Stroll juist wél Opinie
Opinie

Verstappen behoort niet tot de vijf 'Helden' in Canada, thuisrijder Stroll juist wél

Verstappen behoort niet tot de vijf 'Helden' in Canada, thuisrijder Stroll juist wél

F1TV-analist James Hinchcliffe heeft zijn vijf helden van het Grand Prix-weekend in Canada bekendgemaakt, waarbij racewinnaar Max Verstappen de opvallende afwezige is. Lance Stroll, die in zijn thuisrace niet verder kwam dan P9, en een landgenoot van Hinchcliffe is, wist het lijstje op Formula1.com wél te halen.

Hinchcliffe was elf jaar lang actief als IndyCar-coureur, maar stelt sinds dit seizoen als analist een lijstje van vijf coureurs samen na elke race, die hij tot 'helden van het weekend' benoemt. De eerste coureur die wordt geprezen is niet geheel verrassend Alexander Albon, die knap als zevende eindigde. Ook de aanwezigheid van Fernando Alonso valt volledig te begrijpen, maar de resterende drie coureurs zijn stuk voor stuk verrassende namen.

Lance Stroll

'Je bent in eigen land, je teamgenoot staat op de eerste rij, en je start zelf slechts als zestiende', legt Hinchcliffe uit dat Stroll zwak aan het weekend begon. 'Dat zorgt ervoor dat mensen zich afvragen of je de druk wel aankunt. Voeg daar een circuit aan toe dat een coureur verleidt tot het doen van kansarme inhaalacties en dan zag het er niet goed uit voor Stroll op zondagochtend. De eerste helft van zijn race was netjes, en hij haalde wat coureurs in. Hij maakte zijn pitstop vroeg en wist zo wat op te schuiven. Uiteindelijk vond hij zichzelf terug aan het einde van een trein met coureurs die voor de laatste puntenposities vochten. Uiteindelijk haalt hij op start-finish nog een coureur in, en tot vreugde van het publiek pakt hij daar nog het laatste punt. Dat werd uiteindelijk negende door de straf voor Lando Norris, het het was een mooie comeback drive voor de thuisheld na een teleurstellende zaterdag.'

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas was juist het slachtoffer van de late inhaalactie van Stroll, maar ook hij haalt het lijstje dus. 'Hij moest net als Albon wat anders dan de rest doen om progressie te boeken. Hij was een van de drie coureurs die op de harde band startte. Zijn bandenselectie maakte het lastiger, en hij verloor plekken bij de start. Bij de safetycar bleef hij echter buiten en hij wist tot zijn pitstop in ronde 36 de andere coureurs achter hem te houden. De echte magie zat echter in het levend houden van de banden tot het einde van de race', zo lijkt Hinchcliffe te negeren dat de Ferrari-coureurs nog langer op mediumbanden reden.

Lando Norris

'Lando deed Lando-dingen in de kwalificatie, door uit te blinken in lastige omstandigheden', vindt de Canadese analist. 'Het was niet verrassend dat de McLarens terugvielen in de openingsfase van de race. Lando Norris verdient zijn plek op de lijst van deze week vanwege de moeite die hij deed om inhaalacties te doen. Zelfs bij de laatste bocht vocht hij nog met Esteban Ocon. Dat hij als negende over de streep kwam was indrukwekkend gezien zijn materiaal. Zijn vijfsecondenstraf van de wedstrijdleiding zorgde ervoor dat hij geen punten pakte, maar het deed niks af aan zijn werk op het circuit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws