Verstappen pakte Leclerc anders aan dan Hamilton: 'Dat heeft hem heel erg geholpen' Opinie
Opinie

Verstappen pakte Leclerc anders aan dan Hamilton: 'Dat heeft hem heel erg geholpen'

Verstappen pakte Leclerc anders aan dan Hamilton: 'Dat heeft hem heel erg geholpen'

David Croft en Karun Chandhok hebben veel respect voor Red Bull Racing, nadat ze aan het begin van het seizoen hadden verwacht dat Ferrari het wel eens ver kon schoppen. Toch bleek de betrouwbaarheid bij de Scuderia roet in het eten te gooien, waardoor Charles Leclerc geen gooi kon doen naar het wereldkampioenschap. Die titel moest hij overlaten aan Max Verstappen.

'Na de eerste drie races had ik het idee dat het er aan het einde van het seizoen heel anders voor zou staan', begint Croft in de eindejaarsterugblik van Sky Sports F1, doelend op het feit dat Ferrari beter uit de startblokken kwam. 'Verstappen werd steeds relaxter toen duidelijk werd dat de Red Bull erg betrouwbaar was. Hij ging ook op een andere manier racen tegen zijn grote concurrent in vergelijking met 2021. Dat heeft hem heel erg geholpen.'

Verstappen deed het rustiger aan

Met Leclerc deed Verstappen het rustiger aan. 'Hamilton was de man om te verslaan, al zijn hele generatie lang. Verstappen voelde dat hij daar iets tegen moest doen en hem van die plek moest stoten. Nu moest Verstappen het opnemen tegen coureurs als Leclerc, George Russell en Carlos Sainz. Die zijn allemaal ongeveer even oud als hij en dat is de reden dat hij het rustiger aandoet.'

'Adrian Newey is nog steeds van mening dat de RB18 niet zijn beste auto ooit is geweest', gaat Croft verder. 'Hij denkt dat Red Bull vooral successen kon boeken, doordat andere teams fouten hebben gemaakt. In 2021 had Red Bull veel tijd gestoken in de auto en het is ze ook nog gelukt om een snelle wagen te bouwen voor 2022. We kunnen wel concluderen dat dat bij Mercedes niet het geval is', besluit Croft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws