Verstappen niet op één lijn met Domenicali: 'Je kunt niet zonder trainingen gaan racen' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet op één lijn met Domenicali: 'Je kunt niet zonder trainingen gaan racen'

Verstappen niet op één lijn met Domenicali: 'Je kunt niet zonder trainingen gaan racen'

Max Verstappen is niet eens met het idee van Stefano Domenicali om de vrije trainingen af te schaffen. Dat is volgens Verstappen niet echt een haalbaar plan, aangezien het onverstandig is om zonder trainingen een kwalificatie en een race in te gaan. De Nederlander vindt sowieso dat er niet teveel veranderd moet worden aan het formaat van een Grand Prix-weekend.

Formule 1-CEO Domenicali kaartte onlangs aan dat de vrije trainingen wel afgeschaft kunnen worden. Daarbij hoeft hij niet te rekenen op de steun van de tweevoudig wereldkampioen. 'Ik denk niet dat hij dat (het compleet afschaffen, red,) helemaal bedoelde', vertelt Verstappen op de mediadag van het weekend in Australië. 'Toen ik als klein jongetje Formule 1 keek vond ik het leuk om uit te kijken naar de race op de zondag', gaat de Red Bull Racing-coureur verder. Veranderingen aan het weekend format liggen Verstappen niet echt. Zo was de toevoeging van de Sprint ook al niet iets wat hij fantastisch vond.

'Daar sta ik niet echt om te popelen', geeft Verstappen aan. 'Het DNA van de Formule 1 moet niet veranderd worden. Het is belangrijk dat er niet teveel aangepast wordt, anders houdt het op een gegeven moment op.' Zonder trainingen een Grand Prix verrijden is dan ook verre van ideaal volgens de Limburger. 'Zonder trainingen gaan racen is geen goed idee. Als er zoveel races op de kalender staan, zou je misschien een training kunnen schrappen.' Als het het doel is om de spanning te verhogen voor de races, dan heeft Verstappen daar een simpelere oplossing voor: 'Zorg maar dat het veld dichter bij elkaar zit, dan krijg je spannendere races.'

Verstappen vindt het 'belachelijk dat F3 en F2 zo weinig trainingstijd krijgen'

De Formule 1 heeft vrij lange sessies voor hun trainingen, maar dat hebben de feeder series niet. Dat is volgens Verstappen niet eerlijk. 'Het is krankzinnig dat de Formule 2 en de Formule 3 zo weinig trainingstijd krijgen. Je betaalt heel veel geld voor een zitje en dan rijd je maar iets meer dan een half uur totdat de kwalificatie start', verklaart de Nederlander. Ook dit weekend zijn de juniorenklassen aanwezig op het circuit van Melbourne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws