F2 en F3 in Imola | Pourchaire zegeviert in Imola tijdens F2-hoofdrace F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in Imola | Pourchaire zegeviert in Imola tijdens F2-hoofdrace

F2 en F3 in Imola | Pourchaire zegeviert in Imola tijdens F2-hoofdrace

Naast de Formule 1 nemen ook met regelmaat juniorenklassen deel aan de raceweekenden. Het hoofdgerecht vormen deze subklassen niet, maar vermakelijk is het zeker, met Nederlandse teams in beide klassen en zelfs een Nederlandse coureur in de F2. F1Maximaal.nl houdt u middels het F2 en F3 in Imola-topic op de hoogte van wat er in de juniorenklassen gebeurt.

Pourchaire zegeviert in Imola tijdens F2-hoofdrace

Théo Pourchaire heeft de Formule 2-hoofdrace in Imola gewonnen. De Fransman was Enzo Fittipaldi (P2) en Ralph Boschung (P3) te slim af in een gebeurtenisvolle wedstrijd, met enkele crashes en safety cars. 'Ik ben zó blij, P1 in Imola! Dit is een legendarisch circuit', meldde de Alfa Romeo-junior na afloop. 'Ik geef nooit op. Mijn team staat achter me en we vechten tot het einde.'

Stanek wint F3-race in Imola na spannende strijd met Ferrari-junior Bearman

Roman Stanek wist een lastige Formule 3-race op Imola te winnen. De Tsjech begon aan de voorkant van de grid en wist op een opdrogend Imola de top van het veld continu in zicht te houden. Ook Ferrari-junior Oliver Bearman deed dit lange tijd, maar de Brit moest zijn meerdere erkennen in de Trident coureur in de slotfase van de wedstrijd. In de laatste bochten raakte Bearman vervolgens ook nog betrokken bij een crash, waarna hij terugviel naar de vierde plek.

Colapinto haalt zege binnen voor VAR in chaotische slotronde

In een chaotische slotronde heeft Franco Colapinto van Van Amersfoort Racing de F3-sprintrace in Imola gewonnen. Lang lag Caio Collet aan de leiding, maar in de slotronde werd hij aangetikt door Isack Hadjar en eindigde hij in de grindbak. Colapinto profiteerde optimaal en reed in die laatste ronde ook nog eens meer dan twee seconden weg bij de eerstvolgende concurrent. Victor Martins.

Maloney verzilvert poleposition voor Trident in Italië

Zane Maloney heeft poleposition weten te verzilveren in de Formule 3 voor het Grand Prix-weekend in Imola. Het circuit was voor de jongelingen nat, en dat betekende dat er spanning heerste in de sessie. Naarmate de baan opdroogde, schoten de rondetijden namelijk omlaag. Uiteindelijk was het dus Maloney die de eerste plek wist te pakken. Roman Stanek en Jak Crawford eindigden op respectievelijk de tweede en derde plek.

De sessie kende nog een rode vlag vanwege het wegvallen van Arthur Leclerc. De Monegask werd aangetikt in de laatste sector, waarna zijn Prema in de grindbak strandde. Hij wist hem er niet meer uit te krijgen en zag zijn rondetijd verbeterd worden door vele concurrenten in de laatste minuten van de sessie. Enzo Trulli poogde een rondetijd neer te zetten op droogweerbanden, maar zat zes seconden van de snelste tijd af. Na de rode vlag werden de natweerbanden er weer opgezet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws