Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia Romagna 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia Romagna 2022?

Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia Romagna 2022?

Nadat er tijdens de sprintrace op het circuit in Imola al een spannende strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc te zien was, gaan de beide kemphanen op voor hun zoveelste gevecht in dit Formule 1 seizoen tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Op de baan in Italië zal de Nederlander terug willen slaan na een teleurstellend weekend in Melbourne.

Tussen Nederland en Italië is er geen sprake van een tijdsverschil en dus zal de race om dezelfde tijd worden uitgezonden als dat deze wordt aangevangen in Imola. Om 15.00u lokale tijd gaan de lampen uit en zal de GP van Imola van start gaan. Op Viaplay Formule 1 zal de uitzending beginnen om 13.50u, F1TV zal beginnen met uitzenden vanaf 14.00u, een uur voor aanvang van de race.

Verstappen wil terugslaan na Melbourne

De Nederlandse coureur kende een verschrikkelijk weekend in Australië, waar hij onbedreigd tweede reed, maar moest uitvallen nadat een brandstofprobleem ervoor zorgde dat de achterkant van zijn auto in de brand vloog. Zo viel de wereldkampioen voor de tweede keer in drie races uit en verloor hij wederom kostbare punten in de strijd om het kampioenschap, aangezien concurrent Leclerc beslag legde op de overwinning.

Na een sterke sprintrace waarin Verstappen zijn Monegaskische concurrent te snel af was door een beter bandenmanagement, wist hij voor de tweede maal dit weekend een tik uit te delen aan Leclerc. Eerder was de Red Bull-coureur al de winnaar van de kwalificatie op de vrijdag. Verstappen zal dan ook alles in het werk willen stellen om de overwinning binnen te slepen tijdens de hoofdrace in Imola.

Pérez en Sainz herstellen van slechte vrijdag

Waar Leclerc en Verstappen naar behoren wisten te presteren tijdens de kwalificatie, waren het de teamgenoten van beide coureurs die het af lieten weten. Carlos Sainz parkeerde zijn auto in de muur tijdens Q2 en Sergio Pérez kon uiteindelijk niet verder komen dan P7. Beide mannen wisten te herstellen, waardoor de Spanjaard vanaf P4 mag vertrekken, met de Mexicaan naast zich op P3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws