F2 in Abu Dhabi | Iwasa verslaat Drugovich na zinderend duel in slotfase hoofdrace F2 & F3
F2 & F3

F2 in Abu Dhabi | Iwasa verslaat Drugovich na zinderend duel in slotfase hoofdrace

F2 in Abu Dhabi | Iwasa verslaat Drugovich na zinderend duel in slotfase hoofdrace

Naast de Formule 1 is bij de Grand Prix van Abu Dhabi ook de Formule 2 aanwezig voor het laatste raceweekend van het seizoen 2022. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklasse op het Yas Marina Circuit.

Iwasa verslaat Drugovich na zinderend duel in slotfase hoofdrace

Red Bull Racing-protegé Ayumu Iwasa heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Abu Dhabi gewonnen. Dat deed de Japanner vanaf poleposition en na een zinderend duel met kampioen Felipe Drugovich in de slotfase van de wedstrijd. Met de tweede plaats van de Braziliaan en een uitvalbeurt van Théo Pourchaire is het Nederlandse MP Motorsport kampioen geworden bij de teams. Liam Lawson werd derde, terwijl Logan Sargeant met een vijfde plaats zijn superlicentie veiligstelde. Daardoor mag hij volgend jaar debuteren in de Formule 1 bij Williams.

Verschoor houdt geen stand tegen winnaar Lawson en eindigt P2

Richard Verschoor kon zijn poleposition voor de sprintrace niet omzetten in een overwinning. Red Bull Racing-protegé Liam Lawson ging er met de zege vandoor nadat hij in de openingsfase geduldig was met het inhalen van de Nederlander. Eenmaal in de tiende ronde passeerde de Nieuw-Zeelander de coureur van Trident, die nog wel tweede werd. Kampioen Felipe Drugovich verschalkte Amaury Cordeel in de slotfase voor de derde plaats. Zondag is nog de hoofdrace om 10:00u Nederlandse tijd.

Iwasa zet goede vorm voort en pakt pole voor hoofdrace

Ayumu Iwasa is na het zijn van de snelste man in de vrije training ook de snelste man tijdens de kwalificatie van de Formule 2 in Abu Dhabi. De Japanse Red Bull Racing-junior start zondag vanaf poleposition tijdens de hoofdrace. Dat doet hij voor DAMS-teamgenoot Roy Nissany. Richard Verschoor werd tiende en start zaterdag daarom als eerste tijdens de sprintrace in verband met het reversed grid-principe.

Red Bull-junior Iwasa bovenaan in laatste vrije training van seizoen

Ayumu Iwasa heeft de laatste vrije training van het Formule 2-seizoen als snelste afgesloten. De Red Bull Racing-protegé was 55 duizendsten van een seconde sneller dan Théo Pourchaire. Jack Doohan eindigde voor Logan Sargeant, die vanaf volgend seizoen te bewonderen is bij Williams in de Formule 1. Titelwinnaar Felipe Drugovich eindigde als tiende. Richard Verschoor kon geen potten breken en werd slechts zeventiende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws