F2 in Saoedi-Arabië | Verschoor weer op podium, Drugovich wint namens MP Motorsport F2 & F3
F2 & F3

F2 in Saoedi-Arabië | Verschoor weer op podium, Drugovich wint namens MP Motorsport

F2 in Saoedi-Arabië | Verschoor weer op podium, Drugovich wint namens MP Motorsport

De Formule 1 vormt in Saoedi-Arabië het hoofdgerecht, maar autosportliefhebbers kunnen voorafgaand aan de sessies ook genieten van de meest prominente opstapklasse, de Formule 2. In het topic F2 in Saoedi-Arabië bespreekt F1Maximaal.nl wat er in de subklasse gebeurd is en wordt al het noemenswaardige nieuws behandeld van het F2-weekend.

Verschoor weer op podium, Drugovich wint namens MP Motorsport

De hoofdrace van de Formule 2 heeft Nederlands succes opgeleverd. Felipe Drugovich wist de race te winnen namens het Nederlandse MP Motorsport. In een wedstrijd zonder grote incidenten was het Nederlander Richard Verschoor die de tweede plaats wist te bemachtigen. Hij wist zijn tweede podium van het seizoen te pakken en schuift daarmee op naar de derde plaats in het kampioenschap. Verschoor is dan ook gelukkig. 'Ik ben er zeker blij mee. We hadden een goede start, maar hij ook', verwijst hij naar Drugovich.

'Jammer dat ik de aansluiting verloor want ik had hem wel kunnen hebben. Ik verloor de aansluiting van de DRS. Ik dacht voorzichtig te zijn met de banden zodat ik langer door kon, dat werkte ook, maar toen zat ik er te ver achter op de mediums.' Dat het een fysiek zwaar circuit is, ondervond Verschoor zelf nu ook. 'Niet normaal, ik heb nog nooit zo'n zware race gehad. Toch pakte de race erg positief uit voor hem. 'Ik hoorde dat Lawson is uitgevallen. Dat is zuur voor hem, maar goed voor ons. We hebben nog even te gaan maar dit is een goed resultaat.'

Eén-twee voor Red Bull-junioren, blunder wedstrijdleiding kost Hauger zege

Liam Lawson heeft de sprintrace in Saoedi-Arabië gewonnen. De Red Bull Racing-junior zag medejunior Juri Vips achter hem eindigden. Ook was er na die eerste race op Jeddah Corniche Circuit een podiumplek weggelegd voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Jake Hughes sleepte de derde plek binnen voor de renstal. Terwijl de twee Red Bull-junioren een één-twee scoorden, zagen ze hoe medejunior Dennis Hauger een oor aangenaaid werd door de wedstrijdleiding.

De jonge Noor, die voor Prema uitkomt, werd geïnstrueerd om door de pitstraat te rijden na een crash, maar de gecrashte auto stond voor de pitingang. Zijn team vroeg tweemaal bij de wedstrijdleiding of het nog steeds de bedoeling was, en kregen hier twee keer een bevestiging van.

Toen Hauger, die aan de leiding lag, eenmaal de pitstraat ingereden was, veranderde de wedstrijdleiding van standpunt en besloten ze dat het niet de bedoeling was dat de coureurs door de pitstraat zouden gaan. Hauger deed dit wel en kreeg daar een stop-go-penalty voor, de rest van de coureurs anticipeerden op de wijziging van de leiding. De blunder van de wedstrijdleiding kostte Hauger, die vanaf P1 begon en er lang met de zege vandoor leek te gaan, de overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws