W Series en F3 overleggen over potentiële samenwerking F2 & F3
F2 & F3

W Series en F3 overleggen over potentiële samenwerking

W Series en F3 overleggen over potentiële samenwerking

In een poging de andere raceklassen toegankelijker te maken voor de W Series-coureurs, wordt overleg gepleegd met de Formule 3. F3-baas Bruno Michel heeft aangegeven het met W Series-CEO Catherine Bond Muir te hebben gehad over een manier om de samenwerking tussen de twee klassen te versterken. Zo zou de stap voor vrouwelijk talent naar de F3 makkelijker moeten worden.

Volgens Autosport heeft Michel 'discussies gehad om te kijken hoe er in de toekomst samengewerkt kan worden'. Hierbij zette hij de kanttekening dat hij vindt dat er talent rondrijdt in de vrouwelijke raceklasse dat zeer interessant is. Het primaire idee dat nu op tafel ligt is dat de W Series-kampioene testtijd krijgt in een Formule 3-bolide.

'Ik heb voordeel gehaald uit het feit dat allebei de klassen aanwezig waren in Oostenrijk. Ze (de leiding van de W Series, red.) zaten om de hoe, in Silverstone was dat niet het geval. Toen zaten zij in de fan zone en wij in de paddock.' Zodoende kon in Oostenrijk pas gediscussieerd worden over de mogelijkheid voor de twee series om naar elkaar toe te groeien.

W Series leeftijd vormt een probleem

Een probleem dat overkomen moet worden is dat in de W Series coureurs van 19 tot 30 jaar oud welkom zijn. Dat ligt in de F3 wel anders, daar draait het vooral om coureurs van 16 tot 22 jaar oud. Er zijn dus nog wel wat plooien om glad te strijden. 'We vinden het echter belangrijk om de W Series te betrekken bij de piramide die tot de F1 leidt, en Catherine is het daar roerend mee eens', concludeert Michel.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws