McLaren hoopt na tegenstrijdig weekend in Zandvoort 'Monza-magie van vorig jaar' tevoorschijn te toveren Formule 1
Formule 1

McLaren hoopt na tegenstrijdig weekend in Zandvoort 'Monza-magie van vorig jaar' tevoorschijn te toveren

McLaren hoopt na tegenstrijdig weekend in Zandvoort 'Monza-magie van vorig jaar' tevoorschijn te toveren

McLaren-rijders Daniel Ricciardo en Lando Norris kenden een enigszins tegenstrijdig weekend. Waar Norris goede punten scoorde, bleef Ricciardo vast zitten achterin het veld. McLaren vertrekt uit Zandvoort met slechts de 7 punten waarvoor de jonge Brit verantwoordelijk is. Voorafgaand aan de kwalificatie was de Australiër nog zelfverzekerd dat het allemaal samen zou vallen. Voor hem was helaas niets minder waar. Met goede herinneringen aan Monza, hoopt Ricciardo weer een resultaat als vorig jaar neer te zetten op het Italiaanse circuit.

In de vrije trainingen zag het er voor de Britse renstal nog wel rooskleurig uit. Ze leken een goede racepace te hebben voor de zondag. Ricciardo had last van een olielek, maar dat probleem was verholpen. Toch verliep de race niet zoals hij graag wilde. 'Het zou sowieso een lastige zondag worden vanwege onze startpositie en vanwege de natuur van de baan', start de Australiër bij Sky Sports. 'De eerste paar rondes waren niet slecht, we haalden wat mensen in, maar als je zover achteraan start is het moeilijk om een grote indruk achter te laten.' Ricciardo startte de Nederlandse Grand Prix vanaf de 17e stek.

'In schone lucht voelde het alsof ik wat meer snelheid had, maar dat hield niet lang stand. Het was wederom een uitdagend weekend. We kijken vooruit naar Monza en ik zal proberen om de magie van vorig jaar terug te laten keren', zegt de McLaren-rijder. Vorig jaar won Ricciardo de Italiaanse Grand Prix, met teamgenoot Norris op de tweede plaats. Het was een fantastisch weekend voor McLaren, aangezien het hun eerste overwinnig sinds tijden was. Of ze dat weekend kunnen evenaren, is nog de vraag. Tot nu toe heeft Ricciardo na de zomer nog geen punten gescoord. Zijn resultaat in België was immers ook zonder een toptienfinish.

Norris: 'Lastige, maar goede race'

De jonge Brit met racenummer 4 staat er wat positiever in. Hij vond het weekend nog wel redelijk gaan. Hij scoorde op Zandvoort 7 punten voor McLaren. 'Het was een lastige, maar goede race. We hebben alles gegeven, en ik denk dat we een goede pace hadden', vertelt Norris. 'Het was moeilijk in gevecht met Alpine, ze speelden met de strategie en hielden me op. Het was niet makkelijk, maar ik ben blij met hoe we het hebben gedaan.'

De 22-jarige had de ellebogen naar buiten en heeft zijn best gedaan voor zijn punten. 'P6 was de beste positie die we hadden kunnen bereiken, dus daar zijn we maar één positie van afgeweken', vervolgt de Brit. 'We hebben wat punten toegegeven aan Alpine, zij krijgen ook wat meer uit de auto op dit moment. Ondanks dat ben ik blij met alles. We blijven pushen en we zullen proberen weer voor hen te komen', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws