Aitken: 'Woorden van Leclerc zijn schokkend, maar wel gewoon de waarheid' Formule 1
Formule 1

Aitken: 'Woorden van Leclerc zijn schokkend, maar wel gewoon de waarheid'

Aitken: 'Woorden van Leclerc zijn schokkend, maar wel gewoon de waarheid'

Charles Leclerc wordt in de Chequered Flag-podcast geprezen om zijn eerlijkheid. Na zijn crash in Frankrijk nam hij de schuld volledig op zich, en suggereerde hij dat hij de wereldtitel niet verdiende wanneer hij fouten bleef maken. Jack Nicholls en Jack Aitken, analisten voor de BBC, vinden zijn perspectief verfrissend, en zijn het met de Monegask eens.

'We hebben in het verleden gezien dat Leclerc vrij streng voor zichzelf kan zijn. We hebben echter ook gezien dat hij het achter zich kan laten', zo opent Aitken over de Ferrari-coureur. Het gat naar Max Verstappen is inmiddels 63 punten en het lijkt er dan ook op dat de wereldtitel de rijder aan het ontglippen is.

Dat realiseert Leclerc zich ook, en daarom geeft hij in de media aan dat hij niet denkt de wereldtitel te verdienen wanneer hij zelf fouten blijft maken. 'Hij is ontzettend eerlijk. We zouden allemaal teleurgesteld zijn in die situatie, maar hij zegt dat hij het kampioenschap niet verdient wanneer hij dit soort fouten maakt', zegt Aitken.

'Het is schokkend om een coureur zo te horen praten, maar het is wel gewoon de waarheid. Als wij zijn critici waren, zouden we hetzelfde zeggen', beargumenteert de Brit. Leclerc vergooide het in Frankrijk, maar heeft ook al meerdere keren punten laten liggen vanwege acties van zijn team, Ferrari.

'Leclerc en Ferrari zijn langzaamaan de kans aan het weggooien om deze titelstrijd te winnen. Uiteindelijk heeft hij het dus bij het juiste eind, maar ik denk dat hij zich terug zal knokken', verwacht Aitken. De eerstvolgende mogelijkheid waarop hij dit kan doen is in Hongarije. Daar zal Ferrari waarschijnlijk de boventoon voeren.

'Die eerlijkheid heeft Leclerc altijd'

Dat Leclerc zichzelf openlijk bekritiseert, is niets nieuws. Nicholls: 'Die eerlijkheid heeft hij altijd. Toen hij in Baku crashte in de sector rondom het kasteel noemde hij zichzelf een idioot. De coureurs worden aangeleerd om zo te denken, om het per race aan te kijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws