Newey verwacht opnieuw een intens jaar voor Red Bull: 'Het zit zo dicht bij elkaar' Formule 1
Formule 1

Newey verwacht opnieuw een intens jaar voor Red Bull: 'Het zit zo dicht bij elkaar'

Newey verwacht opnieuw een intens jaar voor Red Bull: 'Het zit zo dicht bij elkaar'

Adrian Newey verwacht dat het 2022-seizoen eenzelfde soort gevecht zal bieden als het gevecht tussen Red Bull Racing en Mercedes in 2021. De Grand Prix van Emilia Romagna van afgelopen weekend werd overtuigend gewonnen door Max Verstappen, waardoor Red Bull weer een paar punten kon inlopen op Ferrari. Ondanks het overwicht op de baan denkt Newey dat het momenteel heel erg dicht bij elkaar ligt.

Naast de overwinning van Verstappen kwam Sergio Pérez als tweede over de finishlijn. Dit betekende dat Red Bull voor het eerst sinds 2016 een één-twee kon bijschrijven. Het verschil met Ferrari blijft echter nihil. 'We weten dat het heel erg zwaar is', zegt de ingenieur bij de F1 Nation Podcast. 'Het zit zo dicht bij elkaar. Door de afstellingen waren wij sneller over de rechte stukken en waren zij sneller in een aantal bochten.'

'De rondetijden leken in ieder geval heel erg op elkaar', vervolgt Newey. Ondanks de vergelijking tussen de RB18 en F1-75 kon Verstappen heel erg makkelijk uitlopen en een eclatante overwinning boeken op het circuit van Imola. Doordat het een thuisrace was, zal de klap extra hard zijn aangekomen bij Ferrari. 'Het gaat maar om een paar tienden. Toch was het behaalde resultaat fantastisch. Het komt aan op de details van de balans.'

Newey: 'Red Bull in Imola de snelste'

De topontwerper moet na de dominante prestatie van de Oostenrijkse renstal wel concluderen dat zij waarschijnlijk het beste pakket hadden gedurende het weekend. De Brit weet dat dit niet elk weekend zo zal zijn. 'Dit weekend was het misschien wel het geval, maar in Melbourne waren we niet de snelste. Ik denk dat we eenzelfde soort jaar kunnen verwachten als vorig seizoen met Mercedes. Op sommige circuits zijn we de favoriet, maar op sommige circuits zullen andere teams dat zijn', besluit Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws