Alesi ziet perfect duo bij Ferrari: 'Pérez nooit aanwezig en dynamiek Mercedes niet goed' Formule 1
Formule 1

Alesi ziet perfect duo bij Ferrari: 'Pérez nooit aanwezig en dynamiek Mercedes niet goed'

Alesi ziet perfect duo bij Ferrari: 'Pérez nooit aanwezig en dynamiek Mercedes niet goed'

Ferrari heeft een fantastische opening van het 2022-seizoen achter de rug. De wintertestdagen in Barcelona en Bahrein gaven al een duidelijke indicatie van de snelheid van de F1-75 en deze vorm werd in het eerste raceweekend in de Formule 1 dit jaar voortgezet. Charles Leclerc en Carlos Sainz wisten een één-twee voor de Italiaanse renstal veilig te stellen. Jean Alesi ziet niet alleen dat Ferrari de beste auto, maar ook het beste rijdersduo heeft.

Het Ferrari-hart van Alesi klopt nog steeds heel erg hard. De voormalig coureur reed van 1991 tot en met 1995 voor de Italiaanse formatie en wist daarin één overwinning te boeken. Nu staat Ferrari er heel goed voor. 'Het is een machine die kan presteren in alle omstandigheden', merkt Alesi op in de krant Corriere Della Sera. 'Het is de mooiste auto van het stel. Bovendien heeft Ferrari met Leclerc en Sainz het beste duo van de grid, aangezien ze zo verschillend zijn qua karakter.'

De Fransman ziet dat Leclerc een instinctieve en pittige coureur. 'Zijn race was formidabel. Hij wist Verstappen drie keer in te halen en daar heb je niet alleen een goede auto voor nodig, maar ook een monster van een coureur.' Sainz kende een lastige seizoensstart, maar hij toonde wel zijn karakter, volgens Alesi. 'Hij blijft altijd kalm en hij is een hele consistente rijder. Soms vind ik hem wel echt een heel erg koppig achtervolger. Dan wil hij te graag en dan verliest hij juist veel tijd. Nu reed hij goed naar de tweede plek.'

Alesi: 'Pérez is vaak niet aanwezig'

Bij Red Bull Racing, één van de grootste concurrenten van Ferrari dit jaar, ziet Alesi geen sterk duo. 'Het is gewoon een feit dat Pérez vaak niet aanwezig is in het gevecht.' Mercedes is ondanks een lastige start nog steeds een uitdager voor de titel. Toch denkt Alesi dat het voor de rijders lastig wordt. 'Hamilton zal willen bewijzen dat hij nog steeds de sterkste is, terwijl Russell wil laten zien dat hij een kampioen kan verslaan. Dat zal niet goed werken', aldus Alesi.

Leclerc is bij sommige bookmakers al favoriet voor de wereldtitel na Bahrein.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws