Alfa Romeo verandert ook teamnaam in aanloop naar nieuwe seizoen Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo verandert ook teamnaam in aanloop naar nieuwe seizoen

Alfa Romeo verandert ook teamnaam in aanloop naar nieuwe seizoen

Het jaar 2022 staat bol van de veranderingen voor het team van Alfa Romeo. Eerder veranderde het team al de volledige line-up en natuurlijk krijgt het team ook een totaal andere bolide met de nieuwe reglementen. Hier blijft het echter niet bij, want het team heeft bekend gemaakt vanaf nu verder te gaan als Alfa Romeo F1 Team ORLEN.

Wat is er dan veranderd ten opzichte van de eerdere naam? Voorheen heette het team Alfa Romeo Racing ORLEN. Het team wijzigt dus op subtiele wijze de naam voor het komende seizoen, zo wordt bekend gemaakt via de officiële social mediakanalen van het team waar Valtteri Bottas de frontman moet worden komend jaar.

Een woordvoerder van het team vertelt waarom er is gekozen voor de kleine naamswijziging. 'Het toevoegen van 'F1 Team' aan de naam is een ereteken voor het team: het laat de deelname aan een van de meest exclusieve clubs in de wereld zien, een van de tien teams in de wereld die deze prestigieuze titel dragen.'

Meer veranderingen

Met de naamswijziging vindt er dus wederom een verandering plaats bij Alfa Romeo. Eerder wisselde het team al de volledige line-up die het had in. Kimi Räikkönen ging met pensioen en Antonio Giovinazzi moest vertrekken, waarna het team Bottas als grote naam aan het team toevoegde, met naast hem Guanyu Zhou.

Hamilton de favoriet bij de cookies voor WK-titel in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws