Alfa Romeo vol vertrouwen naar Canada: 'De updates werpen hun vruchten af' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo vol vertrouwen naar Canada: 'De updates werpen hun vruchten af'

Alfa Romeo vol vertrouwen naar Canada: 'De updates werpen hun vruchten af'

Alfa Romeo blijft vechten voor de punten en doet dit door hard aan het werk te zijn met het brengen van meerdere updates. In Barcelona leek het zijn vruchten af te werpen en dat geeft de Zwitserse renstal een boost in vertrouwen richting Canada. Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi is trots op zijn team en hoopt dat de goede resultaten zich voortzetten. 'Barcelona heeft ons laten zien dat alle inspanningen het waard zijn', vertelt de Italiaan tegenover Motorsport.com.

Het seizoen loopt nog niet zoals Alfa Romeo het zou willen zien. Tot nu toe heeft het team nog maar acht punten behaald, waarmee ze ook blijven steken op de achtste plek in de WK-stand. Wel doet het team er alles aan om de prestaties te verbeteren. Ze brachten een heus updatepakket naar Spanje, waar de verbeteringen duidelijk zichtbaar werden. Dat brengt ze nu met vertrouwen naar Canada.

Alfa Romeo doet er alles aan om competitiever te worden

Het leek goed te beginnen in Bahrein toen Valtteri Bottas zich op de achtste plek plaatste, waarmee Alfa Romeo meteen bij de eerste race vier punten pakte. Het duurde echter pas tot Australië voordat Alfa Romeo zich weer in de punten bevond. Zhou Guanyu werd daar negende en pakte daarmee twee punten. Dit deed hij in Spanje weer, waardoor ze nu op acht punten staan.

Het team is blij om te zien dat de auto een stuk beter presteerde in Barcelona. 'Het is het resultaat van heel veel inspanningen van het team, het is mooi om te zien dat dat het waard was', stelt Alunni Bravi. 'Het maakt ons nog gemotiveerder om door te gaan met de ontwikkelingen. We gaan vol vertrouwen naar Montreal, vorig jaar hebben we daar één van onze beste races gereden. Hopelijk kunnen we dat herhalen.'

Bottas: 'In Canada ga ik volledig voor de punten'

Het doel is volgens Alunni Bravi vooral om een foutloos weekend te rijden. Waar het in Spanje namelijk goede punten voor Zhou waren, was het een dramatisch weekend voor zijn teamgenoot. In de openingsronde liep Bottas schade op aan zijn vloer, waardoor hij al vroeg in de race uitgeschakeld was voor het duel om de punten. Hij wil nu revanche nemen in Monreal. 'De uitdaging ligt voor me klaar, ik vind Canada een leuke plek om te racen en we hebben de potentie om goede resultaten neer te zetten. Ik ga volledig voor het behalen van punten', aldus Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws