FIA-president ziet kansen voor Aston Martin: 'Ze hebben nu een coureur als Alonso' Formule 1
Formule 1

FIA-president ziet kansen voor Aston Martin: 'Ze hebben nu een coureur als Alonso'

FIA-president ziet kansen voor Aston Martin: 'Ze hebben nu een coureur als Alonso'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem denkt dat Aston Martin kan gaan strijden voor overwinningen. Door de investering van de Britse renstal in tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso worden deze kansen vergroot, denkt Ben Sulayem. Hij ziet de tactiek van Aston Martin, het werven van nieuw personeel en beginnen met een nieuwe discipline, wel werken voor de aankomende seizoenen.

Ondertussen alweer vier maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat Fernando Alonso de overstap zou gaan maken van Alpine naar Aston Martin. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel liet in juli namelijk weten dat hij de Formule 1 aan het einde van het 2022-seizoen ging verlaten, waardoor Aston Martin een leeg stoeltje had. Al gauw werd bekendgemaakt dat de Spanjaard dat stoeltje ging opvullen. 'Ik denk dat ze het wel waar kunnen maken', antwoordt Ben Sulayem bij de Spaanse tak van Motorsport.com op de vraag of Aston Martin vooraan zou kunnen finishen binnen de komende twee à drie jaar.

'Ze zijn op hun weg en ze hebben al een coureur zoals Fernando (Alonso, red.). Ik denk het wel, al gaan overwinningen moeilijk worden', denkt de Emirati. 'Hetzelfde geldt voor Ferrari. Geen overwinning, niet omdat ze langzaam zijn, maar omdat management en betrouwbaarheid allebei belangrijk zijn', gaat de FIA-president verder. 'Aston Martin, met Lawrence (Stroll, red.), zijn dingen aan het proberen door een nieuwe coureur en nieuw personeel aan te nemen, een nieuwe discipline, wat ook heel belangrijk is.' Ben Sulayem ziet dat de nieuwe reglementen daarbij helpen. 'Het is niet makkelijk om een balans in de performance te creëren, maar wat ik kan zeggen is dat we het meeste werken aan de budgetcap.'

Ben Sulayem hoopt dat niemand de budgetcap gaat gebruiken voor stiekeme dingen

Red Bull Racing en Aston Martin waren de eerste teams die vanwege een probleem met de budgetlimiet op het matje moesten komen bij de FIA. Het resultaat was dat de Oostenrijkse formatie de budgetcap van 2021 wel had overschreden, en Aston Martin slechts een fout had gemaakt in de administratie. 'Ik ben heel duidelijk geweest over wat er gebeurde met Red Bull', geeft Ben Sulayem aan.

'We waren transparant gedurende het proces, en we waren duidelijk op een publiekelijke manier. Ik hoop dat niemand de budgetlimiet gaat gebruiken om dingen te verbergen, want ze weten dat we op iedereen letten. Dat is één van de taken die we nu hebben. We moeten blijven werken en zorgen dat de kleinere teams dichter bij de grotere teams komen', aldus de FIA-president.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws