Glock verwacht gevolgen voor 2023: 'Pérez zal in de toekomst overwegen of hij Verstappen zal helpen' Formule 1
Formule 1

Glock verwacht gevolgen voor 2023: 'Pérez zal in de toekomst overwegen of hij Verstappen zal helpen'

Glock verwacht gevolgen voor 2023: 'Pérez zal in de toekomst overwegen of hij Verstappen zal helpen'

Oud-Formule 1-coureur Timo Glock twijfelt of Sergio Pérez ooit nog iets zal doen om zijn teamgenoot te helpen, nadat Max Verstappen in Brazilië teamorders negeerde. Bij het ingaan van ronde 67 liet Pérez de Nederlander voorbij met het idee dat hij Charles Leclerc zou inhalen. Als het niet lukte om voorbij zijn voorliggers te komen, zou Verstappen de positie teruggeven. Toen het echter zo ver was, ging de tweevoudig wereldkampioen niet van zijn gas af.

Uiteindelijk eindigde Pérez een positie achter zijn teamgenoot, waardoor de Mexicaan nu met een gelijk aantal punten als Leclerc onder de Ferrari-coureur staat in het kampioenschap. Glock gaat ervan uit dat de actie van Verstappen gevolgen zal hebben voor het komende seizoen. 'Natuurlijk is de actie niet bevorderlijk voor volgend jaar', begint de Duitser bij Sky Deutschland.

Gezien Pérez de Nederlander vaak heeft geholpen in het verleden, vraagt Glock zich af of hij dat na de race op Interlagos nogmaals zal doen. 'Pérez zal in de toekomst overwegen of hij Verstappen nog zal helpen', zo vervolgt de veertigjarige. 'Je moet onthouden wat Pérez vorig jaar deed voor Max in Abu Dhabi – en hier hebben we het over de vierde of vijfde plaats (zesde, red.)', benadrukt de oud-Formule 1-coureur.

Glock: 'Ik zou graag de redenen willen horen'

Glock vindt het raar dat Verstappen zijn teamgenoot niet liet passeren, omdat de coureur uit Guadalajara hem vaak heeft geholpen. 'Een jaar geleden maakte Pérez Verstappen wereldkampioen. Nu had Verstappen zijn team en zijn teamgenoot kunnen helpen', is de Duitser kritisch. 'Daarom begrijp ik niet waarom Max zo reageerde', voegt hij eraan toe. De Nederlander riep na de race op de boordradio: 'Vraag me dat niet nog een keer, is dat duidelijk? Ik heb het jullie uitgelegd en daar sta ik achter.'

Glock is dan ook nieuwsgierig naar de redenen waarom Verstappen Pérez niet liet passeren. 'Ik zou graag de redenen willen horen, want ze moeten erg groot zijn als je intern niet van standpunt verandert', vertelt de Duitser. Volgens hem had Verstappen het namelijk beter kunnen afhandelen. 'Op dit moment denk ik dat Max het chiquer had kunnen oplossen', eindigt de coureur die drie keer het Formule 1-podium wist te betreden tussen 2008 en 2009.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws