Alonso krijgt tijdstraf en is klaar met teamgenoot Ocon: 'Gelukkig nog maar één race te gaan' Formule 1
Formule 1

Alonso krijgt tijdstraf en is klaar met teamgenoot Ocon: 'Gelukkig nog maar één race te gaan'

Alonso krijgt tijdstraf en is klaar met teamgenoot Ocon: 'Gelukkig nog maar één race te gaan'

Fernando Alonso heeft een tijdstraf van vijf seconden gekregen na afloop van de sprint, vanwege een aanvaring met Esteban Ocon. De Alpine-coureurs raakten elkaar zaterdag tot twee keer toe. De Spanjaard liet duidelijk merken helemaal klaar te zijn met zijn teamgenoot en ook op sociale media kreeg het team veel te verduren. In een statement laat Alpine weten 882 toxische berichten te hebben ontvangen van fans.

In de eerste ronden kwamen Ocon en Alonso twee keer met elkaar in aanraking. 'Er waren veel gevechten die te close waren, helaas. Het is verre van ideaal als dit met je teamgenoot gebeurt, maar het hele jaar is het met hem zoals dit', vertelt de Spanjaard kritisch, geciteerd door Motorsport.com. De 41-jarige is dan ook blij dat hij volgend jaar bij Aston Martin zal rijden. 'Gelukkig hebben we hierna nog maar één race te gaan en dan zit het erop.'

Alonso benoemt dat het niet de eerste keer is, dat de twee Alpine-coureurs het met elkaar aan de stok hebben. 'In Jeddah zat ik door hem al dicht bij de muur en dat was in Hongarije opnieuw zo', herinnert hij zich. 'Tijdens de sprint gebeurde dit in bocht 4. Soms is het heel competitief binnen een team en bij hem is dat al gebeurd met Sergio Pérez, terwijl hij hier ook een incident had met Max Verstappen toen hij zijn ronde achterstand ongedaan wilde maken, dus... Nog één race te gaan', legt Alonso zijn uitspraak uit.

Ocon: 'Ik had geen idee dat dit is gebeurd'

De teamgenoot van de Spanjaard, Ocon, geeft echter aan niks te hebben gemerkt van de tweede aanvaring, waarbij Alonso een deel van zijn voorvleugel verloor. 'Ik had geen idee dat dit is gebeurd. Het werd me verteld, maar ik weet niet hoe dat mogelijk was', verklaart de Fransman. Hij zit niet echt in over de woede van Alonso. 'Dat is zijn mening, mijn mening is anders. Ik reed ervoor, dus ik was niet degene die aan het vechten was. Ik probeerde de McLaren in bocht 4 aan te vallen. Het is een race en we proberen uit alles het maximale te halen, maar dit was kostbaar', eindigt Ocon.

Voor het tweede incident op start-finish krijgt Alonso de schuld van de stewards. In de hoorzitting zou de Spanjaard hebben verklaard dat hij een verkeerde inschatting maakte over wanneer hij uit de slipstream moest komen. Voor het moment krijgt de coureur een straf van vijf seconden en twee strafpunten voor op zijn superlicentie. Daardoor zal hij de race niet starten vanaf de vijftiende plek, maar de achttiende stek. Eén positie achter zijn teamgenoot.

Alpine: 'We ontvingen 882 toxische opmerkingen'

De aanvaringen tussen de Alpine-coureurs zijn veel fans opgevallen. Het team liet in een statement weten veel berichten te hebben ontvangen, die toxisch van aard zijn. 'Wat er ook gebeurt op de baan, er is absoluut geen excuus voor haatdragende opmerkingen, misbruik of giftigheid gericht aan onze coureurs, teamleden, fans of wie dan ook online', begint het statement. 'Van alle opmerkingen die we via onze sociale-mediakanalen ontvingen tijdens en na de sprintkwalificatie, waren er 882 toxisch, waarvan 162 zeer toxisch. Dit is volstrekt onaanvaardbaar.'

'Wat we zaterdag hebben gezien, is helaas geen geïsoleerd incident. We blijven haat en discriminatie online zien en zullen dit als team niet tolereren', vervolgt het statement. Alpine geeft aan het hier niet bij te laten, wat betreft de opmerkingen. 'We zullen actie ondernemen tegen individuen of groepen die berichten op sociale media produceren of verspreiden die online misbruik van onze coureurs, teamleden en fans bevatten of aanmoedigen', eindigt het Franse team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws