Alonso stapt in bij Aston Martin vanaf 2023 Formule 1
Formule 1

Alonso stapt in bij Aston Martin vanaf 2023

Alonso stapt in bij Aston Martin vanaf 2023

Het team van Aston Martin heeft net bekend gemaakt dat Fernando Alonso het zitje van Sebastian Vettel overneemt. De Spanjaard heeft een meerjarig contract getekend bij de Britse renstal.

Met deze aankondiging op social media bevestigt Aston Martin de komst van Alonso vanaf 2023. Het persbericht van Aston Martin laat weten dat ze de Spanjaard verwelkomen en uitkijken naar de samenwerking met de tweevoudig wereldkampioen. Alonso denkt er zelf net zo over. 'Aston Martin heeft overduidelijk de energie en de ambitie om te winnen en is daardoor een van de meest spannende teams', zegt Alonso.

De huidig Alpine-rijder heeft Aston Martin geobserveerd tijdens hun ontwikkelingen en heeft daarnaast goed contact met Lawrence en Lance Stroll. 'Ik heb het team systematisch goede mensen zien binnenhalen, met de juiste passie en ambitie. Ik ben bekend met de enorme toewijding en mogelijkheden. Geen enkel ander team laat deze toewijding en visie zien, wat het een zeer spannende mogelijkheid voor mij maakt.'

Alonso wil weer winnen

De Spanjaard heeft nog steeds de ambitie en gretigheid om voor in het veld mee te vechten. Hij is verzekerd van dit met Aston Martin te kunnen bereiken. De visie en houding van de Britse renstal richting ontwikkelen en verbeteren trok de tweevoudig wereldkampioen erg aan. 'Ik wil nog steeds graag mee vechten om vooraan te komen. Ik wil onderdeel zijn van een organisatie die is toegewijd aan leren en ontwikkelen.'

Er is volgens Alonso werk aan de winkel, maar hij kijkt uit naar de samenwerking met Aston Martin. 'Het is voor mezelf de bedoeling dat ik weer ga winnen in deze sport. Daarom heb ik de mogelijkheid aangegrepen die voor mij juist voelde', aldus Alonso.

Registreer hier om mee te discussieren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws